Blog: Ekološka Toyota Prius Plug-in

Aktualno, Blog

Tokrat smo malce podrobneje fotografirali Toyoto Prius Plug-in, ki je vrhunsko pozirala ob romantičnemu paru s prisrčnim kužkom. Na našem forumu Avtomobilizem in F1 je v temi Na testu: Toyota Prius Plug-in že odprta tema kjer lahko postavite svoje vprašanje ali mnenje o tem  pionirskem hibridnem vozilu. A ob tej priložnosti bi rad izpostavil le […]

Tokrat smo malce podrobneje fotografirali Toyoto Prius Plug-in, ki je vrhunsko pozirala ob romantičnemu paru s prisrčnim kužkom.

toyota prius plug-in 2013Na našem forumu Avtomobilizem in F1 je v temi Na testu: Toyota Prius Plug-in že odprta tema kjer lahko postavite svoje vprašanje ali mnenje o tem  pionirskem hibridnem vozilu. A ob tej priložnosti bi rad izpostavil le svoje pozitivno presenečenje nad tem vozilom, ki niti ni serijsko. V roke sem namreč dobil ključe prototipne različice. Priusa sem vozil že pred leti in priznati moram, da me takrat ni prepričal. Poraba je bila povsem na enakem nivoju kot približno primerljivem, le bencinsko gnanem, avtomobilu. Tokrat pa sem na poti od Ljubljane do Nove Gorice porabo brez težav “spravil” na 5,6 l / 100 km. Prevozil sem približno 135 kilometrov, od tega res večino po avtocesti, a Prius ni ravno namenjen tovrstni vožnji. Elektromotor in baterije se izkažejo predvsem v mestni vožnji. Vsekakakor korak v pravo smer za konkurenčnost hibridnih vozil.

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva. Iz bloga iztokfranko.si.