BASF proizvaja barve za el. vozila

Aktualno

BASF in BMW sta ponovno združila svoje moči. Tokrat gre za i3, prvi model skupine BMW Group, ki ga poganja izključno električna energija.

BASF in BMW sta ponovno združila svoje moči. Tokrat gre za i3, prvi model skupine BMW Group, ki ga poganja izključno električna energija.

BASF proizvaja temeljne premaze v štirih barvah za novo proizvodno linijo i3 v BMW tovarni v Leipzigu. i3 je bil predstavljen v novembru leta 2013.

bmw i3 2014

BASF z barvami prispeva k dizajnu i3-ja, ki se ponaša s čistimi linijami, je nekoliko zmanjšan, pa vendar še vedno zelo dinamičen. i3 pa ima še eno posebno lastnost, ki vključuje premaze; potniška kabina je narejena iz posebne plastike iz ogljikovih vlaken (CFRP). »Veseli nas, da lahko sodelujemo z BMW Group pri tem inovativnem modelu. Ustvarjanje trajnostnih rešitev je eno izmed strateških načel BASF-a,« je dejal Alexander Haunschild, vodja Automotive OEM Coatings Europe za BASF.

Vozilo je sestavljeno iz CFRP karoserije, na katero so nameščeni prevlečeni plastični dodatki. Ta princip pomeni nove izzive za premaze dodatnih delov in sam proces nanašanja. S tem so se obrestovale vsa BASF-ova dolgoletna prizadevanja na področju premazov dodatnih delov. Frank Naber, vodja računovodstva pri BASF-u za BMW Evropo, pojasnjuje: »Naše ekipe v laboratorijih so združile moči z BMW Group z namenom razvijanja premaza za posebno konstrukcijo i3. V Leipzigu smo tudi zagotovili tehnične storitve na dnevni bazi.«

BASF je dobavitelj za BMW proizvodnjo v Leipzigu že vse od leta 2005 in od takrat naprej s sodobnimi sistemi barv oskrbuje avtomobilskega proizvajalca po vsem svetu.