Avtoplin dostopen že na 80 bencinskih servisih

Zanimivosti

Po novem je avtoplin mogoče dobiti na že skupaj 181 Petrolovih bencinskih servisih doma in v širši regiji. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina. Skupno število bencinskih servisov, ki imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskimi servisi BS Slovenske Konjice, BS […]

Po novem je avtoplin mogoče dobiti na že skupaj 181 Petrolovih bencinskih servisih doma in v širši regiji. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina.

Skupno število bencinskih servisov, ki imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskimi servisi BS Slovenske Konjice, BS Lenart, BS Žalec, BS Maribor – AC Vzhod in BS Maribor – Na Poljanah povzpelo na številko 80. Prodajna mreža se bo širila tudi v prihodnje. Z uvedbo avtoplina je Petrol razširil ponudbo pogonskih goriv in s tem postavil temelje za zniževanje emisij v okolje, saj plin sodi med okolju prijazna goriva.

Avtoplin dobra alternativa klasičnim gorivom

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Z njegovo uporabo se stroški za nakup goriva skoraj prepolovijo, saj razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina trenutno znaša skoraj 56 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina. Vozniki lahko avtoplin v okviru posebne ponudbe na BS Litijska cesta 31 v Ljubljani in na BS Primskovo na Cesti Staneta Žagarja 56 v Kranju kupujejo to gorivo za samo 0,51 evra na liter.

Poleg znatnega znižanja stroškov goriva, uporaba avtoplina za uporabnika prinaša še druge prednosti:

  • priklop-za-avtoplinkratek rok amortizacije oz. povrnitve investicije,
  • doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo,
  • enostavna uporaba in avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom,
  • popolnejše izgorevanje zmesi »plin–zrak« in posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,
  • tišje delovanje motorja in
  • podaljšanje življenjske dobe motorja.

Družba Petrol v partnerskem sodelovanju z italijanskim proizvajalcem plinskih sistemov Lovato, ponuja storitev predelave vozil na plin. Pravijo, da je paketna ponudba najugodnejša glede na razmerje med kakovostjo sistema, vgradnje in cene ter posebne akcijske ponudbe. V mehaničnih delavnicah TipStop Vianor vgrajujejo takšne plinske sisteme z več kot 50-letno tradicijo.