Avtomobilski trendi prihodnosti

Aktualno, Zanimivosti

BASF d.o.o., največji avtomobilski dobavitelj v kemični industriji, je prejšnji teden v Ljubljani predstavil rešitve za varstvo okolja, varnost, udobje in nove načine oblikovanja avtomobilističnih delov. BASF si prizadeva za razvoj funkcionalnih…

BASF d.o.o., največji avtomobilski dobavitelj v kemični industriji, je prejšnji teden v Ljubljani predstavil rešitve za varstvo okolja, varnost, udobje in nove načine oblikovanja avtomobilističnih delov.

 
BASF si prizadeva za razvoj funkcionalnih materialov in rešitev, ki bodo prispevale za vozila prihodnosti – tako za vozila s klasičnimi motorji z notranjim izgorevanjem kot za vozila hibridnih in električnih pogonov.
 
605348F8-A956-11E1-AC40-DA0166B94067
 
Podjetje je s svojo podružnico BASF Slovenija d.o.o. v Sloveniji prisotno že 18 let.
 
BASF dobavlja široko paleto izdelkov za uporabo v avtomobilski industriji: od tehničnih plastik, poliuretanske pene, premazov in dodatkov za gorivo za katalizatorje, materialov za baterije, pigmentov, sredstev za hlajenje, zavorne tekočine ter kemikalije za usnje in tekstil.
 
Zakaj plastika?
 
Vozila prihodnosti bodo morala biti učinkovitejša in okolju prijaznejša. Da, prihodnost je v električnih vozilih, katere želijo narediti čim lažje, saj bodo tako le-ta porabila manj energije – tako bodo nekatere kovinske dele zamenjali s plastičnimi. Na primer, ohišje menjalnika, narejeno iz plastike BASF, tehta približno 1 kilogram, isti del, izdelan iz aluminija, pa 2 kg. Sodobni avtomobili vsebujejo približno 15 odstotkov plastike, v nekaj letih računajo, da bo številka narasla na 25 odstotkov.
 
V letu 2011 so razvili plastično platišče, ki sestoji iz dolgih steklenih vlaken. S takšnimi platišči prihranimo v primerjavi z aluminijastimi kar 30 odstotkov teže avtomobila.
 
Barve
 
Premazi oz. barve BASF so tudi eni izmed tistih elementov, ki pomagajo pri izboljšavi učinkovitosti avtomobila. Zagotavljajo optimalno zaščito kovin in varujejo avtomobil pred korozijo ter pred manjšimi poškodbami, ki nastanejo, na primer, med pranjem avtomobila. Nove barve vsebujejo manj kot en odstotek topil.
 
V prihodnosti pa bodo tudi sedeži tanjši ter seveda iz drugih lažjih materialov.