Avtohiša Malgaj odprla prenovljen salon Renault v Ljubljani

Poslovno

Avtohiša Malgaj 23. decembra z odprtjem povsem spremenjenega prodajnega salona Renault v Ljubljano prinaša nov koncept prodaje »Renault Store«. Tega postopoma sprejemajo trgovci po vsem svetu. Z njim se Renault še bolj osredotoča na kupca, ki je najpomembnejši kapital znamke. Renault ima v Sloveniji najširšo prodajno-servisno mrežo. Seveda pa zgolj število salonov še zdaleč ne zadostuje. […]

Avtohiša Malgaj 23. decembra z odprtjem povsem spremenjenega prodajnega salona Renault v Ljubljano prinaša nov koncept prodaje »Renault Store«. Tega postopoma sprejemajo trgovci po vsem svetu. Z njim se Renault še bolj osredotoča na kupca, ki je najpomembnejši kapital znamke.

Renault ima v Sloveniji najširšo prodajno-servisno mrežo. Seveda pa zgolj število salonov še zdaleč ne zadostuje. Treba je znati prisluhniti zahtevam kupcev, ki želijo v procesu nakupne odločitve vedno več. Kot odgovor na to je Renault na svetovnem nivoju vzpostavil nov koncept prodajnih salonov, poimenovan »Renault Store«. Ob novi vizualni identiteti vozil, ki se je začela z novim Cliom, gre za eno najbolj opaznih sprememb v zgodovini Renaultove prodajne mreže.

salon-malgaj

Koncept »Renault Store« je eden od ključnih elementov globalnega programa C@RE (Customer Approved Renault Experience). Ta vsebuje kar 40 projektov, ki stremijo k odličnosti odnosov s kupci pred, med in po nakupu, vse od zbiranja informacij prek interneta, obiska v salonu, pa do vzdrževanja. C@RE razvija rešitve, izhajajoče iz želja, ki so nam jih izrazili kupci. V Evropi že 94 % vseh kupcev pred obiskom salona informacije poišče na Internetu. Njihova virtualna izkušnja se mora potem gladko nadaljevati v resničnem svetu. Najpomembnejši rezultati projekta C@RE so 3D spletni konfigurator vozil, osebni portal »Moj Renault«, spletne strani, posebno izobraževanje zaposlenih ter seveda »Renault Store«. Vse te rešitve so medsebojno dobro povezane in tako zagotavljajo gladko prehajanje kupca od ene do druge, brez motečih sprememb načinov doživljanja v virtualnem in realnem svetu ali ponavljanja istih želja na različne načine.

Zahvaljujoč svetovnemu spletu prihaja kupec v salon pogosto že zelo dobro izobražen o izdelku, za katerega se zanima, zato mu je poleg informacij vedno bolj pomembno tudi doživljanje znamke. Prodajni saloni prihodnosti, kakršnega od danes naprej predstavlja tudi Avtohiša Malgaj, kakovost osebnega odnosa s prodajnimi in servisnimi svetovalci nadgrajujejo s sodobno, privlačno in pregledno predstavitvijo vseh možnosti, ki so kupcu na voljo. Predvsem pa zagotavljajo, da se kupec vseskozi v salonu počuti dobrodošlega in domačega.

Kupci si danes želijo vedno bolj personalizirane avtomobile, ki zahvaljujoč drobnim podrobnostim njihovo vozilo delajo drugačno od drugih. Temu novi prodajni saloni sledijo z vse večjo digitalizacijo. Veliki na dotik občutljivi zasloni konfiguratorja omogočajo prodajalcu in kupcu hitro sestavljanje individualiziranega vozila po željah kupca. Različne barve in materiale, videne na zaslonu, lahko kupec nato v živo pogleda in otipa tudi na vzorcih v salonu.

Koncept »Renault Store« prinaša kupcem in prodajalcem nove izkušnje. Prostori postajajo še bolj udobni in prijazni. Vse, vključno z novim pohištvom, izraža strast, navdušenje in bližino kupcu – kar je tako značilno za sodobna vozila znamke Renault.