Auto moto zanimivosti na sejmu CES 2015

Saloni

Na sejmu CES v Las Vegasu, najpomembnejšem sejmu elektronike na svetu, znamka Audi in Volkswagen predstavljaza pestro paleto novih tehnologij. Prihodnost bo v znamenju sistematično povezanih avtomobilov, ki jih bo mogoče upravljati intuitivno. V tej luči je Volkswagen na sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show v Las Vegasu z Golfom R Touch predstavljal prvi kompaktni […]

Na sejmu CES v Las Vegasu, najpomembnejšem sejmu elektronike na svetu, znamka Audi in Volkswagen predstavljaza pestro paleto novih tehnologij. Prihodnost bo v znamenju sistematično povezanih avtomobilov, ki jih bo mogoče upravljati intuitivno.

V tej luči je Volkswagen na sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show v Las Vegasu z Golfom R Touch predstavljal prvi kompaktni model na svetu, katerega upravljalne elemente je mogoče usmerjati z ukaznimi kretnjami.

Medtem, ko Golf R Touch zre v srednjeročno prihodnost, tako imenovani Connected Golf predstavlja presenetljive rešitve sedanjosti. V njem so povezave najrazličnejših vmesnikov za pametne telefone MirrorLink™, Android Auto (Google) in CarPlay (Apple) povezane v sistem App Connect. Uvedba vozil z najnovejšimi multimedijskimi sistemi je v ZDA in Evropi predvidena še v letu 2015.

audi-q7-notranjost

Štirijedrni procesor, ki v vsaki sekundi obdela osem milijard računskih operacij. Virtualni merilnik števila vrtljajev s kazalcem, katerega vrednost se na novo izračuna 60-krat na sekundo, da se zagotovi absolutno tekoče gibanje. Tridimenzionalni zvok, ki je primerljiv z zvokom v koncertni dvorani in deluje, kot bi prihajal iz vseh smeri, Audijev tablični računalnik kot multimedijsko središče ter preprosta, brezžična komunikacija med vašimi mobilnimi napravami in avtomobilom pričajo, kako raznolika je avtomobilska prihodnost pri Audiju. Avtonomno parkiranje in inovativna tehnologija Audijevega brezžičnega polnjenja (Audi wireless charging – AWC) utirata pot električni mobilnosti. Laserski žarometi, ki svetijo več 100 metrov daleč, in avtomobil, ki s hitrostjo 240 km/h brez voznika odpelje dirkalno stezo v Hockenheimu.