Audi Q3 na Euro NCAP najboljši v razredu

Aktualno

Evropska organizacija za zaščito potrošnikov Euro NCAP (New Car Assessment Programme) je modelu Audi Q3 podelila naziv najboljšega v razredu v kategoriji malih terencev s štirikolesnim pogonom. Model je s petimi…

Evropska organizacija za zaščito potrošnikov Euro NCAP (New Car Assessment Programme) je modelu Audi Q3 podelila naziv najboljšega v razredu v kategoriji malih terencev s štirikolesnim pogonom.

 
Model je s petimi zvezdicami prejel najvišjo oceno za pasivno varnost. V novem Q3 je odlično poskrbljeno tudi za varnost otrok. Euro NCAP pri ocenjevanju med drugim upošteva, ali ima vozilo opozorilnik za nepripete varnostne pasove spredaj in še zlasti tudi zadaj. Oba sistema sta pri Audiju Q3 že serijska.
 
65CF8294-4FEA-11E1-AD78-E45F66B94067
 
Znamka s štirimi krogi veliko pozornosti posveča tudi varnosti pešcev. Pri Q3 posebna zasnova sprednjega dela pomaga ublažiti posledice morebitnega trčenja. Temu ustrezno se je model dobro odrezal v kategoriji zaščite pešcev.
 
Pet zvezdic je sicer prejel tudi model A6. Rezultati preverjanja zaščite odraslih potnikov pri čelnem in bočnem trčenju ter zaščite otrok in pešcev novi Audi A6 uvrščajo med najvarnejša vozila v njegovi kategoriji. 
 
Audi se ne osredotoča le na ukrepe, ki jih ocenjuje konzorcij, temveč tudi na področje aktivne varnosti. Tako Audi A6 s serijskimi dnevnimi lučmi in opcijsko asistenco za nočni vid, ki voznika opozarja na pešce, ponuja integralni sistem za zaščito pešcev. Na voljo so seveda še drugi sistemi za pomoč vozniku, npr. Audi active lane assist ali vsevremenske luči z brezstopenjskim uravnavanjem svetlobnega snopa.

Sorodne vsebine