Audi prevzema italijanski Ducati

Motociklizem, Šport

Družba AUDI bo od skupine Investindustrial prevzela legendarnega italijanskega izdelovalca športšnih motociklov Ducati s sedežem v Bologni. Prevzem naj bi bil realiziran kar najhitreje, potem ko bo…

Družba AUDI bo od skupine Investindustrial prevzela legendarnega italijanskega izdelovalca športšnih motociklov Ducati s sedežem v Bologni.

 
A6878BD0-8D19-11E1-869D-4FAE65B94067Prevzem naj bi bil realiziran kar najhitreje, potem ko bo pridobljeno soglasje skladno s kartelno zakonodajo. S tem sta se v Hamburgu strinjala nadzorna sveta družb AUDI AG in VOLKSWAGEN AG. Ducati v svetu velja za vodilno prestižno znamko za izdelovanje motornih koles in so ponaša z izjemnim strokovnim znanjem s področja motornih tehnologiji in lahke gradnje.
 
Poleg legendarnih italijanskih znamk Lamborghini in Italdesign je Ducati zdaj že tretji Audijev steber v Severni Italiji. Obenem je to tudi nadaljnji gradnik Audijeve strategije rasti.
 
Ducati je usmerjen globalno in proizvaja na sedežu družbe v Bologni ter v lastni tovarni na Tajskem. Podjetje ima pod seboj vrsto hčerinskih uvozniških družb na strateških trgih. Strokovnjaki pričakujejo, da bo trg motornih koles v naslednjih letih močno zrasel, predvsem v Aziji. V letu 2011 je Ducati prodal okrog 42.000 motornih koles in dosegel promet v višini okrog € 480 mio. Družba ima okrog 1.100 zaposlenih.
 
Leta 1926 sta družbo v Bologni ustanovila Adriano in Marcello Ducati. V podjetju Società Scientifica Radiobrevetti Ducati so najprej izdelovali sestavne dele za radie. Leta 1949 so začeli proizvajati motorna kolesa.
 
Ducati se s svojim tekmovalnim oddelkom Ducati Corse že več desetletij aktivno udejstvuje v športnem motociklizmu. Danes se največ posvečajo uradni tovarniški ekipi Ducati, ki v razredu MotoGP nastopa na svetovnem prvenstvu v motociklizmu, in prvenstvu Superbike World Championship, kjer podpirajo uspešne zasebne tekmovalne ekipe. Ducati je v okviru svetovnega prvenstva superbike na 21 tekmovanjih 17-krat osvojil naslov zmagovalca med proizvajalci in 14-krat med vozniki.