Audi: Odločitve, ki so začrtale prihodnost

Aktualno

Na drugem zboru delavcev v letošnjem letu sta uprava in svet delavcev potegnila črto pod prvim polletjem. Svet delavcev je zadovoljen, da oddelek športnega avtomobilizma ostaja v Neckarsulmu.

Na drugem zboru delavcev v letošnjem letu sta  uprava in svet delavcev potegnila črto pod prvim polletjem. Svet delavcev je zadovoljen, da oddelek športnega avtomobilizma ostaja v Neckarsulmu. Prav tako je pozdravil odločitev glede prihodnjih modelov Audi A4 in A8.

Vse teme, ki so povzročile vznemirjenje na marčevskem zboru, so dobile pozitiven epilog: oddelek športnega avtomobilizma bo v sklopu tehničnega razvoja še naprej del tovarne v Neckarsulmu, proizvodna izmenjava pa se bo nadaljevala. Podjetje je odobrilo finančna sredstva za potrebno proizvodnjo karoserij –  v veliko olajšanje sveta delavcev in vseh zaposlenih. Proizvodna izmenjava je izjemnega pomena za izkoriščenost kapacitet in ohranjanje delovnih mest.

Tudi pogovori glede naslednika Audija A8 so se zaključili v korist Neckarsulma. “V preteklosti smo bili na področju lahke gradnje pionir v koncernu Volkswagen in to bomo tudi v prihodnje,” je povedal Jürgen Mews, član skupnega sveta delavcev. Mews je pozdravil odločitev, da se bo proizvodnja Audija R8 preselila v industrijski park Böllinger Höfe. S tem se bo bistveno izboljšala prostorska situacija v tovarni v Neckarsulmu. Mews je poročal tudi o humanitarni pomoči, ki so jo zaposleni namenili žrtvam poplav –  v enem mesecu so zbrali rekordnih 500.000 €.

S pozitivnimi rezultati pri prodaji vozil se je lahko pohvalil tudi dr. Bernd Martens, ki je kot član uprave pristojen za nabavo: Audi je v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodal okoli 780.500 vozil, kar je 6,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani – s tem je zabeležil najuspešnejše prvo polletje v zgodovini podjetja. Audi je pravočasno utrdil svoj položaj na mednarodnem trgu in dosledno nadaljuje trend rasti. “Konec leta 2013 bomo imeli 49 modelov 12 modelskih serij, med njimi tudi največjo paleto izvedb RS,” je dejal Martens. V Neckarsulmu so zaposleni opravili že 38 dodatnih izmen. Martens je čestital tudi dirkaški ekipi iz Le Mansa, ki je za znamko Audi osvojila že dvanajsto zaporedno zmago na tej legendarni vzdržljivostni preizkušnji. “Nobena druga avtomobilska znamka ni bila v tako kratkem obdobju tako uspešna,” je poudaril Martens.

Za zaključek zbora delavcev sta Bernd Martens in vodja tovarne Fred Schulze zaposlenim simbolično predala trofejo J.D. Power Award. Audi Neckarsulm je v študiji kakovosti “Initial Quality Study 2013” zasedel prvo mesto in s tem postal prva tovarna koncerna Volkswagen, ki je osvojila to nagrado. S študijo so ugotavljali, kako so kupci novih vozil s svojim nakupom zadovoljni 90 dni po prevzemu avtomobila. Audijeva tovarna v Neckarsulmu se tako lahko pohvali z najboljšo kakovostjo montaže v Evropi. “Ta nagrada je priznanje za delo prav vsakega zaposlenega in hkrati spodbuda, da se bomo še naprej stalno trudili zagotavljati visoko stopnjo kakovosti,” je dejal Fred Schulze.