Aplikacija, ki lahko izboljšaja vozne navade

Zanimivosti

Vozniki bodo lahko odslej s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije DRAJV izboljšali svojo vožnjo in hkrati prihranili pri avtomobilskem zavarovanju. Aplikacija temelji na tehnološki rešitvi telematike, ki jo nekatere zavarovalnice v tujini že uspešno uporabljajo pri spremljanju, spodbujanju in nagrajevanju varnega ravnanja voznikov. S tem želi Zavarovalnica Triglav spodbujati, da ljudje vozijo varneje in izboljšajo vozne […]

Vozniki bodo lahko odslej s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije DRAJV izboljšali svojo vožnjo in hkrati prihranili pri avtomobilskem zavarovanju. Aplikacija temelji na tehnološki rešitvi telematike, ki jo nekatere zavarovalnice v tujini že uspešno uporabljajo pri spremljanju, spodbujanju in nagrajevanju varnega ravnanja voznikov.

S tem želi Zavarovalnica Triglav spodbujati, da ljudje vozijo varneje in izboljšajo vozne navade, s tem pa prispevati k večji varnosti v prometu. Gre za prvo tovrstno aplikacijo na slovenskih tleh.

Pametni telefoni danes omogočajo marsikaj, kar je bilo pred leti povsem nepredstavljivo. Z njimi lahko na primer spremljate svoj napredek pri teku, se orientirate v neznanem mestu ali najdete najboljšo restavracijo v vaši bližini. S tem želijo v vodilni slovenski zavarovalnici prispevati k izboljšanju voznih navad voznikov in tako pomagati pri zagotavljanju večje varnosti na naših cestah, kar je že vrsto let ena njihovih pomembnejših nalog na področju preventive. Tako je Triglav med prvimi opozarjal, da prav mladi vozniki potrebujejo več izkušenj za varno udejstvovanje v prometu. S tem namenom je zavarovalnica že leta 2009 začela projekt Dan varne vožnje z Zavarovalnico Triglav za mlade voznike v AMZS Centru varne vožnje Vransko, ki so ga kasneje, ko je dodatno usposabljanje voznikov začetnikov postalo tudi zakonsko obvezno, nadgradili s programom Delavnica Triglav mladi.

Z varno vožnjo prihranite tudi pri zavarovanju

Brezplačna aplikacija DRAJV pa ne bo le nagrajevala varnega vedenja na cesti s prihranki pri avtomobilskem zavarovanju, temveč bo, kot ocenjujejo v Zavarovalnici Triglav, pomembno prispevala tudi k dolgoročnejšemu spreminjanju voznih navad voznikov. Zoran Miloševič, izvršni direktor za trženje in distribucijo zavarovanj pri Zavarovalnici Triglav, je ob lansiranju aplikacije DRAJV dejal:

»Za razvoj telemetrijske aplikacije na pametnih telefonih smo se odločili, ker verjamemo, da lahko po eni strani dolgoročno pripomore k višji stopnji varnosti prometa, po drugi pa prinaša neposredno korist za potrošnika, ki je za varno vedenje na cesti nagrajen z ugodnostmi pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja. Z aplikacijo želimo izkoristiti vse prednosti moderne tehnologije, obenem pa smo pri odločitvi o njeni izdelavi izhajali iz uspešnih praks iz tujine, kjer že uporabljajo telematiko.«

Novost na slovenskem zavarovalnem trgu

NaloziDrajv-aplkacijaTelematika, po načelu katere deluje aplikacija, na področju zavarovalništva v svetovnem merilu torej ni novost, je pa DRAJV prva tovrstna mobilna aplikacija na slovenskih tleh. Gregor Miklič, vodja projekta razvoja telematike pri Zavarovalnici Triglav, je o delovanju aplikacije povedal:

»Aplikacija s pomočjo signala GPS in senzorjev v pametnem telefonu spremlja upoštevanje hitrostnih omejitev, prekomerne sile pri pospeševanju, zaviranju in vožnji v ovinek, na podlagi zbranih podatkov pa poda oceno varnosti vožnje. Če uporabnik po 300 prevoženih kilometrih zbere vsaj 90 točk, prejme kodo za popust pri avtomobilskem zavarovanju. Testiranje aplikacije je potekalo skoraj leto dni na vzorcu 50 oseb, ki so do zdaj prevozile približno 800.000 km.«

Mladi vozniki lahko pridobijo največ ugodnosti

Aplikacija je primerna za vse voznike, še posebej pa za voznike začetnike. Mladi kot rizična skupina voznikov praviloma plačujejo višje premije avtomobilskih zavarovanj, aplikacija DRAJV pa jih spodbuja, da že ob svojih prvih samostojnih korakih za volanom razvijejo varne in odgovorne vozne navade ter odpravijo morebitne napake ali pomanjkljivosti. S tem, ko bodo s pomočjo mobilne aplikacije dokazali, da so varni vozniki, bodo lahko prejeli finančne ugodnosti, kot je znižanje doplačila za mladega voznika ali popust na premijo avtomobilskega zavarovanja.

Več o novosti si poglejte na drajv.triglav.si. Brezplačno aplikacijo DRAJV si že lahko naložite z obiskom spletne mobilne trgovine Google Play, za vse uporabnike operacijskega sistema iOS pa bo aplikacija kmalu na voljo tudi v trgovini Apple App Store.