AON na GHD Lučine

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Drugi vikend v sončnem mesecu avgustu 2011 je minil v znamenju GHD Lučine – idilične dirke v neokrnjeni naravi zahodno od Ljubljane. Tudi Med.Over.Net je bil na dirki! Na štartu dirke se je pojavila tudi domžalska ekipa LEMA s kar štirimi dirkalnimi…

Drugi vikend v sončnem mesecu avgustu 2011 je minil v znamenju GHD Lučine – idilične dirke v neokrnjeni naravi zahodno od Ljubljane. Na dirki pa je bil tudi posredno portal Avto.Over.Net!

 
85C38524-C7D6-11E0-8DAC-B53D66B94067Na štartu dirke se je pojavila tudi domžalska ekipa LEMA s kar štirimi dirkalnimi avtomobili. Dva Fiat Grande Punta sta vozila predvoznika Jaka Marinšek in Iztok Franko, ki sta v sklopu nagradne igre Med.Over.Net in organizatorja dirke vozila srečne nagrajence.
 
Tekmovalni del sta predstavljala izkušeni Igor Dekleva z Renault Cliom Cup in Slavko Zorman s Porschejem 911 GT2. Prvi je dirko zaključil po pričakovanjih, saj je že pred štartom izjavil, da želi ta vikend predvsem uživati. Dirko je zaključil na 35. mestu v generalni razvrstitvi. V nadaljevanju sezone pa ga morebiti še lahko vidimo za volanom pokalnega Clia ekipe LEMA.
 
Veliko več pozornosti je požel s svojim nastopom Slavko Zorman. Prvič, zato ker je nastopil z atraktivnim in izredno zmogljivim Porschejem in drugič žal zaradi nesreče v 2. tekmovalni vožnji. »Želel sem preveč,« je na kratko izjavil Zorman po nesreči, ko je dragi dirkalnik raztreščil v skalah na cesti med Todražem in Lučinami. Dodal je, da je imel premalo izkušenj s tem avtomobilom, a hkrati dober občutek s 1. tekmovalne vožnje. Po želji za izboljšanjem časa pa se mu je žal zalomilo.V generalni razvrstitvi je sicer slavil s formulo Milan Svoboda.
 
Prihodnji vikend, med 19. in 21. avgustom 2011 pa je na sporedu KHD Slovakiaring.