Anej: Oblikovalski presežek svojega razreda

Blog, Peugeot, Testi

Peugeot se je zadnja leta iskal. Predvsem je iskal svojo filozofijo in svoj prostor pod soncem. In moram priznati, da so se izjemno dobro našli. Sam spadam med ljudi, ki jim je pri avtomobili pomembna notranjost. To je tisto, kjer sam preživljam čas v avtu in še tako lepa zunanja oblika mi nikoli ne bo […]

Peugeot se je zadnja leta iskal. Predvsem je iskal svojo filozofijo in svoj prostor pod soncem. In moram priznati, da so se izjemno dobro našli.

Sam spadam med ljudi, ki jim je pri avtomobili pomembna notranjost. To je tisto, kjer sam preživljam čas v avtu in še tako lepa zunanja oblika mi nikoli ne bo odtehtala plastične notranjosti. In pri Peugeotu so očitno zaslutili, da nisem pri tem osamljen. Nova generacija vozil je namreč naredila prav skok v primerjavi s predhodniki. V notranjosti so podoben miselni preskok naredili le še pri mercedesu.

308-peugeot-kolaz

Notranjost je močno prečiščena. Volanski obroč je zmanjšan. Merilniki so postavljeni  globoko naprej pod vetrobransko steklo. Testni 308 karavan je bil opremljen s precej bogato opremo, ki je vsekakor dodala še kanček prestiža. Sedeži so prijetno ogrevani, zagon poteka samo z dotikom na gumb. Streha je steklena in svetla notranjost izgleda naravnost čudovito. Morda sem le pri usnju malce zavihal z nosom, kajti tako lični notranjosti ustreza še kanček kvalitetnejše usnje.

308-peugeot-notranjost

Zunanjost je v primerjavi z notranjostjo manj revolucionarna. A vseeno zelo všečna. Led žarometi odlično služijo svojemu namenu. V svojem razredu je 308 karavan med najlepšimi. Velik prtljažni prostor bo prišel prav marsikateri družini, ki morda cilja na enoprostorca a želi bolj oblikovno skladen avtomobil.

308-Peugeot-zadaj

Peugeot je z zadnjo generacijo naredil zasuk v pravo smer in spet lahko občudujemo francoski šarm. Pogrešali smo ga.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.