Anej: Mini kot »đip«

Blog, Testi

O nekaterih stvareh misli, da ne gredo skupaj. Ko pa jih enkrat preizkusiš pa se pričneš spraševati, zakaj tega niso ugotovili že prej. Podobno gre to pri Miniju Countryman. Mini je avto, ki s svojim izgledom navudšuje generacije. Sploh odkar je pod motornim pokrovom skrita nemška tehnologija vse skupaj deluje kot pravi recept za uspeh. […]

O nekaterih stvareh misli, da ne gredo skupaj. Ko pa jih enkrat preizkusiš pa se pričneš spraševati, zakaj tega niso ugotovili že prej. Podobno gre to pri Miniju Countryman.

Mini je avto, ki s svojim izgledom navudšuje generacije. Sploh odkar je pod motornim pokrovom skrita nemška tehnologija vse skupaj deluje kot pravi recept za uspeh. Kamorkoli se odpravite z njim boste opaženi. Ko sem imel na testu Minija Cooper D sem imel na dvorišču zelo hitro precej obiskovalcev. Soseda je bila celo tako navdušena, da se je z njim takoj fotografirala in sliko delila na svojem Facebooku. Usulo je je komentarjev s čestitkami in zgodb prijateljic o tem, da si Minija želijo že celo življenje.

mini-2-zadaj

 »Samosvoj na zunaj, samosvoj na znotraj. Takoj, ko zaprete vrata tega MINI-ja in poprimete za volan začutite že znani občutek sedenja v avtomobilu te znamke. Tu se le sedi višje v primerjavi klasičnemu MINI-ju.«

je o mini Countryman zapisal Iztok Franko na prvem testu.

In kako gresta skupaj teren in Mini?

Mini Countryman sicer izgleda kot Mini, ki se je pridno basal s čokolado in pridobil obline. Nekega atletskega videza ne ohranja. A je kljub temu simpatičen. Takoj se ve njegovo poreklo in kaže, da se lahko oglasi tudi na terenu. Nekih offroad vragolij se z njim vseeno ne moremo igrati, kajti plastike okrog vozila so precej krhke, kar smo izkusili tudi sami.

V notranjosti je vse tako, kot smo iz Minija navajeni. Notranjost kliče po prenovi, kajti z novim Minijem so nas že zelo razvadili. Je pa upravljanje izjemno preprosto, vrtljiv gumb in meniji so eni najbolj enostavnih na trgu.

mini-1-notranjost

»Prvi pogled nanj vzbudi dvoje: “Oooo Mini” in “Saj je isti in še vedno je IN!”. Nato odpreš vrata, vidiš vse te barve, lučke in števce: “Hmmm, poglej to armaturo … ooo tale ekran … ej, kaj pa tale gumbek …”. Pri Mini-ju preprosto ne moreš samo sesti in odpeljati.« Ženske reakcije so ob Miniju vedno polne čustev. Tudi pri Countrymanu ni nič drugače.

Vožnja?

Minija ne kupiš zaradi prostornosti prtljažnika. Mini te mora znati zapeljati. Sploh ob agresivnejši vožnji. Menjalnik je odličen. Podvozje je ravno prav trdo, da ima voznik nenehno kontrolo nad vozilom.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.