Anej: Hipster med avtomobili

Blog, Citroën, Testi

Hipsterji so popularni. Spadajo v nek drug čas. In prav za njih so ustvarili še avtomobil – Citroen C4 cactus. Citroen svojo modelno paleto vztrajno širi. Čeprav so me osebno še najbolj prepričali njihovi enoprostorci so se z modelom C4 kaktus odpravili povsem na svojo pot. Že ob sami predstavitvi so pokazali, da želijo drugačen […]

Hipsterji so popularni. Spadajo v nek drug čas. In prav za njih so ustvarili še avtomobil – Citroen C4 cactus.

Citroen svojo modelno paleto vztrajno širi. Čeprav so me osebno še najbolj prepričali njihovi enoprostorci so se z modelom C4 kaktus odpravili povsem na svojo pot.

cactus-hispter

Že ob sami predstavitvi so pokazali, da želijo drugačen avtomobil. Avto, ki pozna odgovore na potrebe današnjega časa. Vsaj tako pravijo pri Citroënu. Oblikovno je to avtomobil, ki zagotovo letos najbolj odstopa od pričakovanj. Oz se najbolj loči od konkurentov. Tudi pri vožnji z njim boste opazni. Zelo opazni. Prav lep decembrski večer je bil, ko sem se s »kaktusom« odpravil v mesto. In ravno na križišču pred parlamentom srečam skupino mladeničev, ki so verjetno ravno zaključevali srednjo šolo. Prav vsi so gledali v avto in eden izmed njih je hudomušno dodal »a brcnem v vrata?«. Airbump je zagotovo inovacija, ki ščiti vozilo pred udarci drugih vozil ali, kot v mojem primeru – nadobudne mladine. Kako se bo zadeva obnesla na dolgi rok prepuščam v presojo času.

cactus-notranjost

Hipsterji so povsod. Instagram je postal njihovo orodje in očitno je čas, da ta generacija dobi še svoj avto. Notranjost je kot iz nekega drugega časa. Vse skupaj deluje retro in prav simtatično. Ko sem avto pokazal kolegu, ki spada v kategorijo »hipster« je bil totalno navdušen. Zaznal je prav vsak retro vzorec in na koncu skomignil: če bi bil 12 »jurjev« bi ga takoj kupil. Na koncu se tudi pri »hipsterjih« ali še posebej pri njih vse začne in konča s ceno.

cactus-zadek

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.