Andreja: Inteligenten lepotec na vseh štirih

Blog

Je drselo, grabilo, odnašalo, popravljalo, zavijalo, vrtelo, blaznelo, utripalo, … a inteligenten pogon se ni vdal.

Prišlo je povabilo, ki ga nisem mogla zavrnit. BMW xDrive dogodek za novinarje v Kranjski gori. Saj ne da bi bila avtomobilistična novinarka, ampak na Med.Over.Net se ve, da sem fanica adrenalina, avtomobilov in med njimi še posebno BMW znamke.

Ekipa novinarjev

Ker ga sedaj že nekaj časa ne vozim, je bilo toliko bolj mikavno pomisliti na priložnost, da sedem za volan kakšnega izmed tistih zmogljivih lepotcev.

Na poti proti Gorenjski sem bila v nestrpnem pričakovanju, kdaj bom asfaltirano cesto zamenjala za belo podlago. Kdaj bom volan testnega avtomobila spustila in prijela za volan Njegovega visočanstva BMW. Kdaj ga bom videla, vonjala, tipala in čutila njegovo moč. Njegov brutalno varen objem in nemško preciznost.

xDrive_malcek

In tam je bil, ne samo eden, nekaj njih iz palete lepotcev. Vsak drugačne barve, oblike, velikosti in pogleda, ki vabi na razburljivo dogodivščino. p.s. Tudi za najmlajše.

O tehničnih detajlih ne bom izgubljala besed. To boste našli in pogledali v novičkah na avtomobilskih straneh in na uradni strani. Je vredno prebrati, še lepše pa preveriti na lastni koži.

xDrive_v_akciji2

XDrive je inteligenten štirikolesni pogon,

xDrive_po_hribu

…. kar nam je na začetku predstavil Marjan Božič, dolgoletni inštruktor z BMW licenco,…

xDrive_brezpotja

… v nadaljevanju smo se o tem prepričali tudi sami.

xDrive_na_poti

Kako lepo ga je videti na cesti.

Sedli smo v Njih, se v koloni odpeljali iz Kranjske gore po hribih, makedamu, zavitih ovinkih, snežnih zaplatah in na koncu na zasnežen poligon parkirišča Planice. Tam je do izraza prišla vsa naša otroška radoživost. Enajst “norcev”, za volani sedmih mogotcev, se je zapodilo v snežni galop po prostranstvu snežne podlage.

xDrive_snezne_dogodivscine

Je drselo, grabilo, odnašalo, popravljalo, zavijalo, vrtelo, blaznelo, utripalo… Dolgo, a nikoli predolgo.

Taktirka vodje odprave je na vrhuncu doživetja odločila, da je dovolj. Vse v duhu in občutku, da bi se naslednjič lahko z istim občutkom pričakovanja vrnili k Njemu – kralju strmin in ne sigurnih poti, ko v njegovem naročju še taka vzpetina predstavlja le manjši napor in lahkotnost bivanja.

xDrive_andreja

V spominu te imam, snežni lepotec.

Debata na forumu Starševski čvek, kamor sem se javila z dogodka – Cesto zamenjam za snezni poligon je pokazala, da BMW še vedno dviga prah, v tem primeru sneg.

Kratek prikaz utrinkov z dogodka:

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.