Andreja: Črv strasti gloda do kosti

Blog

Poznate tisti občutek, ko vas nekaj privlači, ampak glava pravi: »NE!« In razmišljate, saj res, to ni pametno, ni zdravo, to ni odraslo, je otročje, to je neodgovorno, kaj pa, če se mi kaj zgodi, kaj bodo drugi rekli, menda ne bo…. In ko se zvrti nekaj teh misli, se srce umiri in z razumom […]

Poznate tisti občutek, ko vas nekaj privlači, ampak glava pravi: »NE!« In razmišljate, saj res, to ni pametno, ni zdravo, to ni odraslo, je otročje, to je neodgovorno, kaj pa, če se mi kaj zgodi, kaj bodo drugi rekli, menda ne bo…. In ko se zvrti nekaj teh misli, se srce umiri in z razumom človek sklene, da je res bolj pametno opustiti noro idejo.

Ampak črv včasih gloda naprej. In sprašuje in vzpodbuja. Nastavlja pasti ter preskuša trdnost. In si misli, da vidim ali ga lahko premamim. Ga lahko potegnem v svet drugačnosti, izziva, nenavadnosti, svobode, dinamičnosti, majhne norosti, včasih prave odštekanosti. Meče trnek in opazuje, ali bo predramil speče srce in izvabil prvinsko bit v človeku. Ga spravil v stanje, ko ga ne bo zanimalo, kaj misli sosed, ko ne bo kalkuliral, koliko bo to stalo in ne bo prešteval ur, ki jih bo za to porabil. Da bi v njem začutil strast, ljubezen do nečesa in predanost nečemu.

Strast in ljubezen ljudje čutijo do različnih stvari, doživetij in živih bitij. Obstaja skupina ljudi, ki čuti strast do vožnje z motorjem in ljubi zrak, veter in povezanost z naravo. Motociklizem je klic strasti in je prvinskost v vožnji. Ni samo premik od ene do druge točke. Pri motoristih je pot cilj. Cilj nima vrednosti, če je pot nima. Zato je motociklizem, poleg vožnje, lahko tudi spoznavanje sebe, drugih, življenjski nazor in šola, ki te vodi do spoznanj, ki jih ne bi dobil na kavču z daljincem v roki. Čeprav priznam, včasih tudi to prija po kakšni naporni vožnji.

In črv je glodal tudi mene. Gledala sem jih na cesti, ko so pičili mimo na kakšni avtocesti. Gledala sem jih v križiščih, ko so šli mimo kolone. Videla na počivališču ob poti, ko so s pločevinko v roki ležali v travi. Medtem sem iskala dovolj čisto klopco, da nanjo položim svojo leno rit, ki sem jo pravkar prinesla iz ohlajenega, v najmanj 16 položajih nastavljivega avtomobilskega sedeža. In bilo mi je dovolj. Zakaj oni lahko, zakaj jaz ne morem?

avto_vs_motor

Mhmm. Nekateri BMW menjajo tudi za Hondo.

Padla je odločitev: motor bo! In ko se ženska odloči, je to dokončno. Pozabi na denar, pozabi na govorice, pozabi na vse, kar je vložila v svoj imidž s petkami, ona gre svojo pot, kot si jo je zamislila. In zamislila si jo je v družbi novega lepotca. Lov je odprt, da vidimo kdo so kandidati.

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.