Ampera v Evropi naj prodajano osebno električno vozilo

Aktualno

Oplovo električno vozilo Ampera je najbolje prodajan osebni električni avtomobil v Evropi po statistiki prodaje novih avtomobilov v maju 2012. S tržnim deležem več kot 20 odstotkov, je večkrat nagrajena Ampera prehitela vse tekmece.

Oplovo električno vozilo Ampera je najbolje prodajan osebni električni avtomobil v Evropi po statistiki prodaje novih avtomobilov v maju 2012.
 

S tržnim deležem več kot 20 odstotkov, je večkrat nagrajena Ampera prehitela vse tekmece.

15DB3DFA-8ED3-11E1-9AEB-4FAE65B94067

“Ponosni smo, da smo številka ena v Evropi. Prodajni podatki in odzivi kupcev potrjujejo, da smo z Ampero vsekakor na pravi poti,” pravi Enno Fuchs, direktor zagona e-mobilnosti pri Oplu. “Posebej dobro nam gre na trgih z državnimi subvencijami, kot je na primer Nizozemska.”

Na Nizozemskem je Ampera dosegla več kot 77-odstotkov tržnega deleža med osebnimi električnimi avtomobili v maju, s čemer je postala nedvomno vodilni avtomobil v segmentu, z velikim naskokom pred tekmeci, ki dosegajo le enoštevilčne tržne deleže. Ob tem je tržni delež Ampere, od začetka leta do sedaj, na Nizozemskem več kot 50-odstoten, kar dodatno izpostavlja njeno nenehno naraščajočo priljubljenost v državi. Na osnovi zadnjih dostopnih podatkov je Ampera najbolje prodajan električni avtomobil tudi v Nemčiji, kjer nanjo odpade več kot tretjina trga električnih avtomobilov in v Švici, kjer znaša njen tržni delež med električnimi avtomobili 44 odstotkov. V Sloveniji je bilo v prvem mesecu po začetku prodaje v juniju registriranih 6 vozil, kar je predstavljajo 50 odstotkov med osebnimi električnimi vozili.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine