AMG CLA opremljen z Dunlopovimi gumami

Aktualno

Mercedes-AMG je za prvo opremo svojega novega modela CLA 45 AMG izbral Dunlopove pnevmatike Sport Maxx RT, zasnovane na dirkalni tehnologiji.

Mercedes-AMG je za prvo opremo svojega novega modela CLA 45 AMG izbral Dunlopove pnevmatike Sport Maxx RT, zasnovane na dirkalni tehnologiji.

Novi športni kupe Mercedes-Benz CLA 45 AMG, ki predstavlja srce nove družine AMG CLA, je opremljen z Dunlopovimi pnevmatikami Sport Maxx RT, dimenzije 235/35ZR19 91Y XL MO. Te so v Dunlopu zasnovali posebej za omenjeni model, ki zaradi motorja s turbo polnilnikom, moči 265 kW (360 KM) in navora 450 Nm, velja za najmočnejši štirivaljnik serijske proizvodnje na svetu. Ravno Dunlopove pnevmatike mu s svojimi odličnimi lastnostmi omogočajo, da lahko svojo silno moč učinkovito prenaša na cesto.

Mercedes-Benz CLA 220 CDI

Izjemne pnevmatike, s katerimi so Dunlopovi inženirji športno vožnjo dvignili na povsem novo raven odličnosti, se ponašajo z visoko ravnjo oprijema na suhih in mokrih cestah, hkrati pa jih odlikujejo tudi izvrstna vodljivost ter izjemne lastnosti pri zaviranju. Dunlop je omenjene pnevmatike oblikoval na podlagi 125-letnih izkušenj s področja dirkalne tehnologije, ki se je rodila in razvijala na dirkalnih stezah, kot so Le Mans, Nurburgring in Silverstone. Izjemne pnevmatike bodo zagotovo zadovoljile potrebe tudi najbolj zahtevnih športnih voznikov, ki na cesti radi uživajo v občutku, da v svojih rokah obvladujejo veliko moč.

Novi športni kupe pa ni edini model, na katerem lahko kot prvo opremo najdemo Dunlopove pnevmatike Sport Maxx RT in Sport Maxx Race. Z njimi so namreč opremljeni tudi nekateri drugi novi modeli visokozmogljivih avtomobilov Mercedes-AMG, kot so C63 AMG Coupé Black Series, A45 AMG in SLS AMG GT.