Amarok z novim Volkswagnovim oblikovanjem

Novosti

Prve skice iz oblikovalskega oddelka pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila razkrivajo, v katero smer gre razvoj. Pravijo, da je to pickup, ki se vozi tako natančno kot osebni avto in se obenem ponaša z lastnostmi terenskih vozil. Športni sprednji del in spremenjeni nosilec armaturne plošče poudarjata Amarokovo mogočno podobo. Vozilo naredita še bolj markantno. Amarok […]

Prve skice iz oblikovalskega oddelka pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila razkrivajo, v katero smer gre razvoj. Pravijo, da je to pickup, ki se vozi tako natančno kot osebni avto in se obenem ponaša z lastnostmi terenskih vozil.

Športni sprednji del in spremenjeni nosilec armaturne plošče poudarjata Amarokovo mogočno podobo. Vozilo naredita še bolj markantno.

Amarok z dolžino 5,25 metra in širino 2,23 metra (vključno z zunanjima ogledaloma) izpolnjuje vsa stilistična in konceptualna pričakovanja, povezana s klasičnimi pickupi. Dimenzije pnevmatik za različne stopnje opreme Amaroka so znatno večje kot prej in še bolj izpostavljajo športni videz vozila.

Pri oblikovni zasnovi in novi arhitekturi armaturne plošče izstopajo poudarjene vodoravne linije, jasno razčlenjene površine in izjemno natančno realizirani robovi. Nova je členitev sprednjega dela vozila. Zaokroženih linij ni več, poudarek je na vodoravnih in navpičnih linijah, tako da sta sprednji del in notranjost še bolj markantna in jasno izoblikovana. Amarok je kot pickup zato bistveno bolj privlačen in nagovarja tudi kupce, ki so se doslej odločali za vozila iz klasičnega SUV-segmenta.

Več podrobnosti bo objavljenih v prihodnjih tednih.