Aljoša v Železnikih brusil dirkaško rjo in gradil dirkaško samozavest

Avtomobilizem, Reli, Šport

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta se na reliju v Železnikih prebila do cilja in se v slovenskem državnem prvenstvu “vrnila med žive”. Najpomembnejši je bil prihod do cilja, odpeljani dirkaški kilometri in gradnja samozavesti za prihodnje nastope. “Res je, test je nekaj povsem drugega kot prava dirka,” je na polovici relija v Železnikih, ki […]

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta se na reliju v Železnikih prebila do cilja in se v slovenskem državnem prvenstvu “vrnila med žive”. Najpomembnejši je bil prihod do cilja, odpeljani dirkaški kilometri in gradnja samozavesti za prihodnje nastope.

“Res je, test je nekaj povsem drugega kot prava dirka,” je na polovici relija v Železnikih, ki je imel devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 95 kilometrov, ugotavljal Aljoša. Čeprav je sedel v znova odličnot pripravljenem Mitsubishi Lancerju EVO9, za katerega je skrbela ekipa IKSport, je bil med kandidati za zmago v zadnjem obdobju z daleč najmanj odpeljanimi kilometri. Cilj je videl le na prvi hitrostni preizkušnji uvodnega relija v Mariboru, na Saturnusu pa ni mogel niti štartati.

Zel-0241

“Najtežje je bilo na prvi hitrostni preizkušnji. Tam se kar nisem mogel sprostiti, zato je bil tudi zaostanek toliko večji. Pozneje je bilo veliko bolje. To le dokazuje, kako pomembni so dirkaški kilometri in kako malo sem jih imel v zadnjem času. Nadaljevanje relija sva z Matejem odpeljala brez napak in v precej visokem ritmu. Vsekakor sem zadovoljen s prikazanim, saj sem užival v avtomobilu, to pa je tudi najpomembneje,” je povedal Aljoša, ki je na reliju osvojil končno četrto mesto, za stopničkami pa je zaostal 34 sekund.

Zel-0890

Če ne bi bilo jutranje dirkaške rje, bi se Aljoša in Matej prav lahko v zadnjih kilometrih borila tudi za končno tretje mesto. Tako bi bil zaključek relija še bolj vroč, že tako pa so bile temperature v segretih dirkalnikih le še pogojno znosne. Zunanja temperatura se je namreč med relijem ves čas gibala krepko nad 30 stopinjami Celzija.