Aljoša Novak se vrača na asfaltne relije

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Aljoša Novak je konec lanskega leta s Škodo Fabio R2 začel nastopati v seriji krajših makadamskih relijev v Italiji, kjer je naposled osvojil naslov prvaka med vozniki do 23 let. Aljoša zdaj napoveduje povratek na asfaltno podlago in v Mitsubishi Lancerja, s katerim je končal lansko sezono slovenskega državnega prvenstva. Aljoša Novak je s sovoznikom […]

Aljoša Novak je konec lanskega leta s Škodo Fabio R2 začel nastopati v seriji krajših makadamskih relijev v Italiji, kjer je naposled osvojil naslov prvaka med vozniki do 23 let. Aljoša zdaj napoveduje povratek na asfaltno podlago in v Mitsubishi Lancerja, s katerim je končal lansko sezono slovenskega državnega prvenstva.
Aljoša Novak je s sovoznikom Matejem Čarjem (Škoda Fabia R2) nastopil še na zadnji preizkušnji pokala RaceDay, ki se je zaključil z relijem Liburna Terra v okolici italijanskega Livorna. Zaradi deževja je bila cesta v precej slabem stanju, zato je Aljoša svojo škodo pognal do skrajnih meja. V vsakem servisu je bilo treba dirkalnik delno obnoviti, a je vendarle vzdržal vse napore. V cilju sta bila Novak in Čar tretja v razredu R2B.
Novak: "Makadamske relije smo vzeli predvsem kot trening in privajanje na to podlago."

Novak: “Makadamske relije smo vzeli predvsem kot trening in privajanje na to podlago.”

“Makadamske relije smo vzeli predvsem kot trening in privajanje na to podlago. Za nas je bila odlična šola, saj smo se lahko poigravali z nastavitvami, pilil sem način vožnje in napredoval iz preizkušnje v preizkušnjo. Naslov prvaka do 23 let sem dosegel v konkurenci mnogo hitrejših dirkalnikov, kar je v ekipo prineslo še nekaj več zadovoljstva,” je povedal Aljoša, ki se ni pozabil zahvaliti tako sovozniku kot tudi ekipi IK Sport za odlično podporo in skrb za dirkalnik na vseh odpeljanih relijih.

Aljoša Novak je v Italiji osvojil naslov prvaka med vozniki do 23 let

Aljoša Novak je v Italiji osvojil naslov prvaka med vozniki do 23 let

Aljoša se zdaj želi vrniti na asfalt. Ob koncu lanskega leta je reli v Idriji odpeljal z Mitsubishi Lancerjem EVO9, s katerim je bil kljub malo izkušnjam s štirikolesnimi dirkalniki vse do konca v igri za skupno drugo mesto. “Nadaljevanje sezone se obeta z Mitsubishijem na asfaltu. Če bo vse potekalo po načrtih, bo moj prvi reli v Velenju. Vse sicer še ni stoodstotno potrjeno, toda to je moja želja. Najprej ta reli, za nadaljevanje sezone pa se bomo odločili takrat,” je še dodal Aljoša, ki bi bil lahko z Mitsubishijem zagotovo tudi v širšem krogu za naslov državnega prvaka v skupni razvrstitvi.