Aljoša Novak asfalt zamenjal za makadam

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aljoša Novak je s tretjim mestom v diviziji II na reliju v Idriji sklenil letošnje slovensko državno prvenstvo, zdaj pa bo asfaltno podlago zamenjal z makadamsko. Idrijski reli je bil za Novaka in njegovega sovoznika Mateja Čarja zadnja letošnja preizkušnja v slovenskem DP.

Aljoša Novak je s tretjim mestom v diviziji II na reliju v Idriji sklenil letošnje slovensko državno prvenstvo, zdaj pa bo asfaltno podlago zamenjal z makadamsko.

 
Idrijski reli je bil za Novaka in njegovega sovoznika Mateja Čarja zadnja letošnja preizkušnja v slovenskem državnem prvenstvu. S Škodo Fabio R2 sta v okolici Idrije odpeljala šest hitrostnih preizkušenj, prvo od teh pred številnimi gledalci kar po mestnih ulicah starega rudarskega mesta. Čeprav sta reli začela s slabšim ritmom, je bil zaključek boljši. V diviziji II sta osvojila tretje mesto in s tem prve stopničke v letošnji sezoni, v skupni razvrstitvi pa sta bila sedma.
 
6E5037B6-1DC0-11E2-A235-E7A465B94067
 
“Na začetku relija res nisem bil zadovoljen z vožnjo. Na spolzki podlagi enostavno nisem našel pravega ritma in sem se dobesedno lovil od ovinka do ovinka. V drugem delu relija je bilo bolje, tako da sem popravil tudi svoj občutek in osvojil prve letošnje stopničke. Grenak priokus sicer ostaja, saj bi si želel še boljših rezultatov. Zdaj bomo asfaltno podvozje na Škodi Fabii R2 zamenjali za makadamskega, saj bova z Matejem letos odpeljala še dva relija na makadamu. Najprej reli Santa Domenica na Hrvaškem, decembra pa nato še zelo močan reli Prealpi Mastershow pri Coneglianu,” je po idrijskem reliju povedal Novak.
 
Spodaj v videu sledijo foto utrinki s 6. relija Idrija.