Ali se vrača Renault Alpine?

Aktualno, Novosti

Alpine Berlinette je letos stara že kar 50 let. V počastitev te obletnice so pri Renaultu pripravili študijski prototip z imenom Renault Alpine A110-50, ki je namenjen zmogljivostim in vozniškim užitkom. Obstajajo znamke, katerih bogato…

V svet je odjeknila novica o morebitnem povratku legende.
 

Alpine Berlinette je letos stara že kar 50 let. V počastitev te obletnice so pri Renaultu pripravili študijski prototip z imenom Renault Alpine A110-50, ki je namenjen zmogljivostim in vozniškim užitkom. Obstajajo znamke, katerih bogato izročilo je del nacionalnega izročila, in Alpine je nedvomno ena takšnih znamk. V svoji genski zasnovi nosi tudi športno strast in tehnično odličnost Renaulta.
 
F004505E-A961-11E1-AC94-DA0166B94067
 
Študijski prototip Renault Alpine A110-50 povzema najbolj značilne oblikovne poteze izvirne Berlinette A110 v sijajni in moderni maniri. Karoserija je izdelana iz kompozita z ogljikovimi vlakni ter ima nov odtenek modre barve, ki osvežuje in modernizira slovito izvirno “modro Alpine”.
 
Kot plod priznanega strokovnega znanja Renault Sport Technologies je študijski prototip Renault Alpine A110-50 seveda v celoti prežet z duhom avtomobilskih dirk. V njem je najti izkušnje z dirkalnikom Mégane Trophy, saj imata isto konstrukcijsko osnovo.
 
Poganja ga sredinsko nameščen Renault V4Y bencinski V6 motor s prostornino 3,5 litra, 24 ventili in največjo močjo 294 kW (400 KM). V primerjavi s serijsko različico tega motorja ima drugačen (polsuh) karter, specifične premikajoče se dele (bate, ojnice, ročično gred), pogon ventilov (odmične gredi in vzmeti ventilov) ter izpušni sistem.
 

Poleg tega ima Renault Alpine A110-50 iz kompozita z ogljikovimi vlakni izdelan sesalni kolektor, kakršnega ima tudi Mégane Trophy V6.
 
2FF17FD8-A963-11E1-ACE2-DA0166B94067
 
“Razvoj tega študijskega prototipa je bil čudovita pustolovščina in tudi katalizator ustvarjalnosti. Želeli smo izdelati Berlinette naše dobe, ki bo tudi drzno utelešenje Renaultove športne strasti. Pri tem smo se pustili voditi našim srcem in čustvom.” pravi Axel Breun, direktor za oblikovalske študije in prototipe.
 
In največje vprašanje, ali bo kdaj videl serijsko proizvodnjo? Upajmo. Mi že čakamo na testno vožnjo.