Aleks Humar v Novi Gorici že lahko postane prvak

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aleks Humar in njegov sovoznik Florjan Rus (Renault Clio R3) sta letos v državnem prvenstvu še neporažena. Če bi bila na četrtem reliju sezone med Slovenci vsaj sedma, bi že dva relija pred koncem prvenstva spet postala državna prvaka. “O takšni taktiki nikakor ne razmišljam,” zagotavlja odlični Humar. Primorske ceste so v preteklosti gostile številne […]

Aleks Humar in njegov sovoznik Florjan Rus (Renault Clio R3) sta letos v državnem prvenstvu še neporažena. Če bi bila na četrtem reliju sezone med Slovenci vsaj sedma, bi že dva relija pred koncem prvenstva spet postala državna prvaka. “O takšni taktiki nikakor ne razmišljam,” zagotavlja odlični Humar.

Primorske ceste so v preteklosti gostile številne pomembne in spektakularne relije, tamkajšnje avtomobilske dirke pa so vsakič tudi zelo dobro obiskane. Tako je bilo tudi v prejšnjih dveh izvedbah relija Nova Gorica na planoti Banjščice pri Grgarju, ko je bil ta še poziven in ni štel za točke državnega prvenstva. Čeprav reli ni izpeljan v bližini večjega naselja, je bilo gledalcev na Banjščicah več tisoč. Reli letos prvič šteje za točke državnega prvenstva. Organizatorji so pripravili tri različne hitrostne preizkušnje, ki jih bodo tekmovalci odpeljali po trikrat. Skupna dolžina devetih hitrostnih preizkušenj je 77 kilometrov.

Bo Humar ubranil naslov prvaka?

Bo Humar ubranil naslov prvaka?

“Reli je zelo lep. Poznamo sicer le prvo hitrostno preizkušnjo, ki je delno zelo hitra, istočasno pa tudi tehnično zahtevna. Proti cilju je veliko prevojev, kjer se ne vidi dobro nadaljevanja ceste. Ostali dve preizkušnji bomo spoznali en dan pred relijem. Pričakujem dobro vzdušje ob progi, saj je gledalcev na relijih v teh krajih vedno veliko,” pravi Humar, ki je bil lani z Rusom na novogoriškem reliju skupno drugi, med Slovenci pa prvi.

Idrijski mojster relija lahko že v soboto v Novi Gorici četrtič postane državni prvak Slovenije. Do zdaj mu je to uspelo s Subaru Imprezo, Škodo Fabio S2000, lani pa prvič z dvokolesno gnanim Renault Cliom R3. Humarju, ki je letos v konkurenci slovenskega DP dobil vse štiri relije, v Novi Gorici zadošča že sedmo mesto.

“O tem na štartu zagotovo ne bo razmišljal. Taktike ne bo, saj bom vozil tako kot vedno. Torej brezkompromisno in na zmago. Od zadnjega relija je sicer minilo že več kot dva meseca, žal pred relijem tokrat ne bo časa za testiranje. Na prvi in drugi hitrostni preizkušnji bomo torej še brusili dirkaško rjo, nato pa bi moralo biti vse v redu,” napoveduje Humar.