Aktualno: Toyota se je odločila za razširitev preventivnega vpoklica vozil

Zanimivosti

V skrbi za popolno varnost in zanesljivost vozil se je Toyota odločila razširiti vpoklic za zamenjavo inflatorjev zračnih vreč med vozili izdelanimi med letoma 2003 in 2007. Razširitev bo v Sloveniji zajela 4346 vozil različnih modelov (Yaris, Avensis, Hilux, Picnic, RAV4). S pomočjo Ministrstva za infrastrukturo in prostor bodo lahko povabili tudi lastnike vozil iz sivega […]

V skrbi za popolno varnost in zanesljivost vozil se je Toyota odločila razširiti vpoklic za zamenjavo inflatorjev zračnih vreč med vozili izdelanimi med letoma 2003 in 2007.

Razširitev bo v Sloveniji zajela 4346 vozil različnih modelov (Yaris, Avensis, Hilux, Picnic, RAV4). S pomočjo Ministrstva za infrastrukturo in prostor bodo lahko povabili tudi lastnike vozil iz sivega uvoza.

Vpoklic je povezan s sumom, da bi v primeru sprožitve zračne vreče lahko prišlo do poškodbe ohišja inflatorja. Toyota sama in preko različnih neodvisnih specializiranih laboratorijev na več koncih sveta intenzivno preiskuje Takatine inflatorje. Dosedanje raziskave so pokazale, da je napaka povezana z vdorom vlage v inflator, zato se je Toyota odločila preventivno zamenjati vse inflatorje, ki niso 100 odstotno zrakotesni. Toyota sicer ni zabeležila niti enega primera žrtve poškodb, ki bi jih povzročili delci ohišja inflatorja zračne vreče.

toyota tpv 2013