Zbujanje strasti

Aktualno

Kabrioletska različica aston martina DB9 bo prvič prikazana na začetku januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu. Objavljamo prve neuradne informacije in fotografije prestižnega dvosedežnika, ki bo naprodaj aprila. Kabrioleta bo poganjal dvanajstvaljni agregat, ki iz…

Kabrioletska različica aston martina DB9 bo prvič prikazana na začetku januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu. Objavljamo prve neuradne informacije in fotografije prestižnega dvosedežnika, ki bo naprodaj aprila.

Kabrioleta bo poganjal dvanajstvaljni agregat, ki iz šestih litrov delovne prostornine iztisne 450 KM, njegova moč pa zadostuje za preko 300 km/h končne hitrosti in pospeševanje od nič do stotnije kilometrov v manj kot petih sekundah. Tako kot kupejevska različica bo na voljo bodisi s šeststopenjskim ročnim, bodisi samodejnim menjalnikom. Kot se za takšen avtomobil spodobi, je streha električno pomična, celoten postopek pa naj ne bi trajal dlje od 17 sekund. Pri tem se streha zloži pod poseben pokrov za zadnjima zasilnima sedežema, ob tem pa ostane 197 litrov uporabnega prtljažnega prostora, ravno dovolj za kak prestižni rekvizit ali del drage obleke. Če že govorimo o prestižu: za aston martina DB9 volante bo potrebno odšteti nič manj kot 150.000 evrov. Potencialni kupci bodo za svoj denar tudi ustrezno zaščiteni. Za varnost ob morebitni prevrnitvi skrbita zaščitna loka, ki izskočita iz naslonjal za glave, vse skupaj pa sproži elektronika. Dodatno zaščito nudi tudi ojačen okvir vetrobranskega stekla, ki zmore nositi celotno težo vozila.