Akrapovičev izpušni sistem za Mercedes-AMG C 63 Coupé

Zanimivosti

Pri Akrapoviču so razvili še en osupljiv izpušni sistem Evolution Line iz titana za serijo avtomobilov Mercedes-AMG C 63, tokrat za kupe, s čimer so razširili obstoječo ponudbo izpuhov za limuzino ter T-model. Novi izpuh dopolnjuje že izdani različici in je prav tako izdelan iz visoko odpornih ultralahkih titanovih zlitin. Oblikovan je tako, da se […]

Pri Akrapoviču so razvili še en osupljiv izpušni sistem Evolution Line iz titana za serijo avtomobilov Mercedes-AMG C 63, tokrat za kupe, s čimer so razširili obstoječo ponudbo izpuhov za limuzino ter T-model.

Novi izpuh dopolnjuje že izdani različici in je prav tako izdelan iz visoko odpornih ultralahkih titanovih zlitin. Oblikovan je tako, da se popolnoma prilega kupejevim dimenzijam, njegovo podobo pa zaokrožajo ročno izdelani izhodi iz ogljikovih vlaken, zaradi katerih zares izstopa.

akrapovic_evolution_line_for_c_63_coupe-4

Izpušni sistem vključuje dva dušilca z ventiloma (ohišji ventilov sta izdelani v Akrapovičevi livarni) in unikatno aktivno X-povezavo ter je zamenjava za osnovni ali športni serijski izpuh avtomobila Mercedes-AMG C 63 Coupé. Ultralahka aktivna X-povezava (prav tako izdelana v Akrapovičevi livarni) vključuje loputo, ki zagotavlja optimalni zvok in zmogljivost pri vseh načinih vožnje. Tako poskrbi za dva različna zvočna profila in omogoča tri različne nastavitve zvoka.

akrapovic_evolution_line_for_c_63_coupe-1

Pri načinih vožnje Comfort in Sport je X-povezava odprta, kar omogoča bolj tekoč in prefinjen zvok z višjimi frekvencami, v načinu Comfort pa se zadnja ventila pri nizkih vrtljajih zapreta ter omogočata tišjo in bolj sproščeno vožnjo. V načinu Sport so ventili odprti, kar poskrbi za športne, a še vedno prefinjene tone. V načinih Sport+ in Race je srednji ventil zaprt, zadnja ventila pa sta odprta, kar ustvari močan, rohneč zvok osemvaljnika. Opcijski Akrapovič Sound Kit vozniku omogoča, da z upravljanjem aktivne X-povezave nastavi zvok ne glede na izbrani način vožnje, in je priporočljiva nadgradnja pri zamenjavi osnovnega serijskega izpušnega sistema. Izpušni sistem Evolution Line iz titana ima homologacijo ES/ECE, saj ne posega v območje katalizatorjev, zaradi česar gre za nadgradnjo, ki je izredno preprosta za montažo. Ne zahteva dodatnih nastavitev elektronske krmilne enote (ECU), s priloženimi lahko razumljivimi navodili za montažo pa je njegova namestitev izredno lahka, saj gre za poseg po načelu »vklopi in igraj«.

Glavna značilnost tega osupljivega avtomobila je njegova visoka zmogljivost, Akrapovičev izpušni sistem Evolution Line iz titana pa v primerjavi s serijskim sistemom še poveča njegovo moč (+5,9 kW) in navor (+27,9 Nm). S povečano zmogljivostjo in ogromnim prihrankom na teži (sistem je za 45 odstotkov lažji od osnovnega serijskega, kar izboljša vodljivost) je očitno izpušni sistem Evolution Line odlična izbira za Mercedes-AMG C 63 Coupé.