Akrapovič Driving Experience Center v Portimãu

Aktualno, Zanimivosti

Akrapovič, vodilni proizvajalec izpušnih sistemov visoke zmogljivosti, se je združil s svetovno znanim portugalskim dirkališčem Autódromo International Algarve in tamkajšnjo šolo dirkanja, da bi ljubiteljem športne vožnje…

7A58863C-850D-11E0-8BA1-646066B94067Akrapovič, vodilni proizvajalec izpušnih sistemov visoke zmogljivosti, se je združil s svetovno znanim portugalskim dirkališčem Autódromo International Algarve in tamkajšnjo šolo dirkanja, da bi ljubiteljem športne vožnje dal priložnost, da sedejo za volan športnih avtomobilov, opremljenih z Akrapovičevimi izpušnimi sistemi.

 
Miguel dos Santos, vodja oddelka za komunikacije in trženje v podjetju Parkalgar: »Sodelovanje s podjetjem Akrapovič je za dirkališče Autódromo International Algarve velika čast. Po vožnji s temi avtomobili resnično ugotoviš, da je kakovost vseh Akrapovičevih izpušnih sistemov izjemna. Vsi novinarji in obiskovalci so o Akrapovičevih izpušnih sistemih in dirkališču povedali enako: ‘Preizkušamo najboljše avtomobilske izpušne sisteme na svetu na dirkališču, ki je po mnenju številnih najboljše na svetu.’ Ta kombinacija je res edinstvena!«
 
Čeprav je Akrapovič šele pred kratkim vstopil v svet prestižnih proizvodov za športne avtomobile, pa je že dolgo prisoten na področju izdelave izpušnih sistemov. Na tem področju si je priboril sloves vodilnega proizvajalca, ki se zanaša le na najboljši dizajn, tehnologijo in materiale, še zlasti titan, nerjavno jeklo in ogljikova vlakna.
 
Od leta 2008 je podjetje Akrapovič uspešno lansiralo specializirane »aftermarket« proizvode za številne znamke in modele, še zlasti pa za visokocenovne športne avtomobile, kot so BMW M3, Ferrari 458 Italia, Mercedes-Benz C 63 AMG in različne modele znamke Porsche; obenem pa svoje znanje dokazuje tudi pri razvoju rešitev za športne izvedbe ikoničnih, a cenovno lažje dostopnih modelov, kot so VW Golf GTI in Renault Clio Renault Sport.
 
Neil Morley, vodja trženja pri Akrapoviču: »Vpliv naših izpušnih sistemov na zmogljivost je neverjeten. Z ustanovitvijo našega prvega centra Driving Experience tu v Portimãu bo te prednosti lahko izkusilo še več ljudi. Izkušnja, ki jo dobiš na dirkališču svetovnega ranga pod nadzorom izkušenih inštruktorjev v avtomobilu s popolnim tuningom, je preprosto neprekosljiva. Naši izpušni sistemi so vodilni na svetovnem trgu, odlikuje pa jih odlična izdelava ter uporaba najnovejše tehnologije in najboljših materialov. Da pa bi to doživeli na lastni koži, sedite za volan enega od dirkalnikov in z njim preizkusite stezo v Portimãu; tako boste zares spoznali prednosti, ki jih ponujajo naši izpušni sistemi: popoln zvok motorja, optimalna moč in lahka vodljivost zaradi manjše teže.«
 
Edinstven v svetu »aftermarket« proizvodov
 
Program The Akrapovič Driving Experience je edinstven v svetu »aftermarket« izpušnih sistemov. Otvoritvena prireditev, ki je potekala 9. in 10. maja na slovitem dirkališču v Portimãu, je pritegnila 80 vodilnih novinarjev, strank in trgovcev z vsega sveta.
 
V pisani paleti najboljših športnih avtomobilov, ki so bili ta dan na razpolago, so bili avtomobili Ferrari 458 Italia, Porsche 911 GT3 RS, 911 Carrera S, Nissan GT-R, BMW M3 in X6 M ter Chevrolet Corvette; vsi so bili opremljeni z najnovejšimi Akrapovičevimi izpušnimi sistemi.
 
Dirkališče v Portimãu je odmevalo v zvoku Akrapovičevih izpušnih sistemov, ko so se tamkajšnji najboljši inštruktorji in gostje podali na legendarno dirkalno stezo. Akrapovičeva ekipa z oddelka za raziskave in razvoj je predstavila tehnične podrobnosti Akrapovičevih sistemov, ki občutno izboljšajo zmogljivost, vodljivost in zvok. Ob vsem tem pa večja moč, lažja vodljivost zaradi manjše teže, navdušujoč zvok in umetniška oblika teh sistemov, izdelanih iz titana in ogljikovih vlaken, vožnji le še doda vrednost.
 
Da pa bi program The Akrapovič Driving Experience še bolj izstopal med drugimi tovrstnimi storitvami v avtomobilski industriji, so se gostje na dirkalno stezo v Algarvu podali tudi v Porscheju 911 GT3 RS, opremljenim s standardnim tovarniškim izpušnim sistemom. Po primerjanju obeh voženj je bilo popolnoma jasno, zakaj bi vsak raje izbral Akrapovičev izpušni sistem.
 
Akrapovičev Driving Experience Center v Portimãu ponuja najboljšo priložnost, da izkusite prednosti Akrapovičevega izpušnega sistema. Vozite, občutite in poslušajte ga: razlika, ki polepša vožnjo.
 
Akrapovič: Vodilni v zmogljivosti, zvoku in dizajnu
 
8AD32DC8-850D-11E0-84A3-646066B94067Akrapovič je s svojimi izpušnimi sistemi opremil dirkalnike znamke Porsche moštva Manthey Racing in osvojil že več zmag na zloglasni vztrajnostni dirki 24 ur Nürburgringa. Leta 2009 je s svojo ekipo in dirkalnikom znamke Porsche 911 GT2, opremljenim z Akrapovičevim izpušnim sistemom, zmagal na prvenstvu German Porsche Sports Cup.
 
Akrapovičevi izpušni sistemi so svetovno znani tudi v svetu motociklističnih dirk. Doslej se je nanje zaneslo že 57 svetovnih prvakov, osem samo v letu 2010. Podjetje je letos napovedalo največjo podporo Moto ekipam v zgodovini podjetja. Sodelovanje vključuje tudi MotoGP ekipo Yamaha Factory Team.
 
Prihodnja širitev
 
Neil Morley, vodja trženja pri Akrapoviču, je o načrtovani prihodnji širitvi povedal naslednje: »Sodelovati smo si želeli z najboljšim partnerjem in mislim, da smo ga v Portimãu tudi našli. Če bo šlo vse po načrtih, bi radi nove centre odprli tudi v Severni Ameriki, ter po enega v Severni Evropi in na Kitajskem.«