Akrapovič z linijo Evolution za BMW 335i

Aktualno, Novosti

Najnovejši izpušni sistem, ki ga je podjetje Akrapovič lansiralo na avtomobilski trg, je sistem iz linije Evolution za BMW 335i (F30).

Najnovejši izpušni sistem, ki ga je podjetje Akrapovič lansiralo na avtomobilski trg, je sistem iz linije Evolution za BMW 335i (F30).

Izpuh, ki je izdelan iz vrhunskega nerjavnega jekla in je nameščen za tovarniškimi katalizatorji, je produkt najnovejše tehnologije izdelave izpušnih sistemov, ki poveča zmogljivosti, omogoča natančno prileganje in daje slavni Akrapovičev zvok. 

bmw 335i akrapovic 2013

Izpuh je v celoti izdelan iz nerjavnega jekla in ima privarjeni povezovalni cevi za večjo zmogljivost, poseben dušilec in Akrapovičev ventil za nastavljanje zvoka, ki ga preprosto priključimo na ostale komponente modela 335i in tako uporabljamo standardne BMW-jeve nastavitve ECU. Ta sistem izpuhu omogoča, da »diha« pri višjih vrtljajih in obdrži običajno jakost zvoka pri nizkih vrtljajih.

Izpušni sistem iz linije Evolution je bil izdelan tako, da omogoča uporabo originalnih katalizatorjev. Sistem ima poleg tega tudi homologacijo ES.

Akrapovič je ohranil model dvojnih izhodnih cevi z opazno zunanjo plastjo iz ogljikovih vlaken, ki je odporna na visoke temperature, in tako zaokrožil moderno obliko BMW-ja 335i.

Akrapovičeva linija Evolution omogoča večjo zmogljivost, saj poveča moč in navor ter izboljša razmerje med močjo in težo in odzivnost agregata.