Akrapovič sponzor Ducati ekipe v Moto GP

Motociklizem, MotoGP

Akrapovič ponosno oznanja, da je v sezoni 2014 MotoGP uradni sponzor Ducatijeve dirkaške divizije Ducati Corse.

Akrapovič in Ducati

Akrapovič ponosno oznanja, da je v sezoni 2014 MotoGP uradni sponzor Ducatijeve dirkaške divizije Ducati Corse.

Akrapovič sponzorira obe ekipi, ki tekmujeta v najprestižnejši seriji cestnega dirkanja, tako tovarniško ekipo Ducati Team kot drugo Ducatijevo ekipo Pramac Racing Team. Partnerstvo je bilo razkrito med uradno predstavitvijo ekipe Ducati Team 10. marca v Münchnu.

Akrapovič je italijanskega proizvajalca motociklov z izpuhi opremil že na zimskih testiranjih IRTA v Sepangu, Maleziji in na avstralskem Phillip Islandu.

Izpušni sistemi Akrapovič z veliko zmogljivostjo za dirkalnike Desmosedici GP14 so bili razviti v tesnem sodelovanju Akrapovičevih in Ducati Corsevih inženirjev. Z izpušnimi sistemi, izdelanimi iz posebne titanove zlitine, s posebnim poudarkom na zmanjšanju teže in izboljšanju zmogljivosti, bodo v sezoni 2014 dirkali Andrea Dovizioso in Cal Crutchlow iz moštva Ducati Team ter dirkača ekipe Pramac Racing TeamAndrea Iannone in Yonny Hernandez.

Akrapovič in Ducati

Tehnološka dovršenost, edinstvena oblika in posebne razvojne rešitve izpušnega sistema Akrapovič so tiste, ki dajejo motorju Ducatijevega športnika Desmosedici GP14 dodatne zmogljivosti. Partnerstvo med Akrapovičem in Ducatijem Corse ima večje razsežnosti od same tehnične podpore ekipam. Gre za močno povezanost tehnologij, inženiringa, strasti in odločenosti za zmago.

Igor Akrapovič, ustanovitelj in lastnik podjetja Akrapovič je povedal »Velika čast in užitek je delati z Ducatijem na najvišji ravni cestnega dirkanja. Sočasno jemljemo ta izziv zelo resno in si prizadevamo biti najboljši na vseh področjih našega dela, na dirkališčih in zunaj njih. Vemo, da je Ducati izbral Akrapoviča zaradi naših sposobnosti, ki nam omogočajo, da lahko prispevamo svoj delež k uspehu celotne ekipe.«

Novo oznanjeno partnerstvo je že doživelo svojo uvodno dirko sezone 2014 23. marca v Katarju.