Akrapovič prejel prestižno nagrado Red Dot

Aktualno, Zanimivosti

Slovensko podjetje Akrapovič je s svojim izpušnim sistemom iz linije Evolution za Ducati 1199 Panigale prepričalo mednarodno strokovno komisijo tekmovanja Red Dot in osvojilo naziv »Najboljše od najboljšega«, kar je najprestižnejša nagrada v posamezni kategoriji. Mednarodno priznan proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič je za izpušni sistem iz linije Evolution za Ducati 1199 Panigale prejel prestižno oblikovalsko […]

Akrapovič

Slovensko podjetje Akrapovič je s svojim izpušnim sistemom iz linije Evolution za Ducati 1199 Panigale prepričalo mednarodno strokovno komisijo tekmovanja Red Dot in osvojilo naziv »Najboljše od najboljšega«, kar je najprestižnejša nagrada v posamezni kategoriji.

Mednarodno priznan proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič je za izpušni sistem iz linije Evolution za Ducati 1199 Panigale prejel prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot »Najboljše od najboljšega« (‘Best of the Best’). Mednarodno komisijo je prepričal z vrhunsko kakovostjo in revolucionarnim dizajnom ter tako osvojil najvišje priznanje, ki ga vsako leto podelijo najboljšim dosežkom iz področja produktnega oblikovanja. Osvojena nagrada domačemu podjetju predstavlja pomembno priznanje za večletna prizadevanja, da bi s svojimi produkti dosegli in presegli visoke oblikovalske standarde.

Akrapovič

Nagrajeni izpušni sistem, prvič prikazan na salonu EICMA 2012, je paradni izdelek iz obsežne ponudbe izpušnih sistemov. Pri izdelavi tako zahtevnega izpušnega sistema so v podjetju Akrapovič uporabili svoje 23-letne izkušnje in predstavili izpuh, ki znova potrjuje, da so sistemi iz linije Evolution najboljši športni izpuhi na tržišču. Obenem je zmagovalni izpušni sistem tudi edini na trgu, ki je v celoti izdelan iz titanove zlitine in lahko, kljub nizki teži ter izjemni odpornosti na visoke temperature, omogoča visok prirastek moči in navora v primerjavi s serijskim modelom. Ogledati si ga bo mogoče v posebnem essenskem muzeju Red Dot Design Museum, obenem pa bo predstavljen tudi v zborniku Red Dot Design Award 2014/15.

Red Dot velja za eno največjih in najbolj priznanih mednarodnih tekmovanj na področju oblikovanja produktov. Na letošnjem izboru se je Akrapovič pomeril z več kot 4.800 prijavljenimi produkti, ki so na tekmovanje prispeli s strani 1.800 proizvajalcev, oblikovalcev in arhitektov iz 53 držav. Pri tem je prestižno nagrado prejelo le 1,5 odstotka vseh prijavljenih.