Akrapovič predstavlja nov izpušni sistem za BMW M2

Zanimivosti

Akrapovič je predstavil paket izdelkov za dinamični BMW M2, s katerimi bo ta že tako in tako vznemirljivi avtomobil dosegel še zavidljivejše stopnje zmogljivosti in premaknil meje oblikovanja. Akrapovičev izpušni sistem linije Evolution (Titanium) je izdelan iz ultralahkega visokokakovostnega titana, ki pripomore k zmanjšanju mase avtomobila in posledično še izboljša odlično vodljivost. Ta dovršeni sistem, […]

Akrapovič je predstavil paket izdelkov za dinamični BMW M2, s katerimi bo ta že tako in tako vznemirljivi avtomobil dosegel še zavidljivejše stopnje zmogljivosti in premaknil meje oblikovanja.

Akrapovičev izpušni sistem linije Evolution (Titanium) je izdelan iz ultralahkega visokokakovostnega titana, ki pripomore k zmanjšanju mase avtomobila in posledično še izboljša odlično vodljivost. Ta dovršeni sistem, ki ima homologacijo ECE, je bil razvit za doseganje čim boljšega izkoristka šestvaljnega TwinPower Turbo motorja modela M2 in je zasnovan za zagotavljanje večje moči v celotnem območju vrtljajev ter kot izpušni sistem, oblikovan po načelu plug-and-play (vklopi in igraj), ponuja odlično dopolnitev za izboljšanje zmogljivosti BMW M2.

Novi sistem, ki so ga strokovno oblikovali in zasnovali Akrapovičevi inženirji, ima dve ločeni cevi namesto ene. Cevi sta optimalno speljani in oblikovani za zagotavljanje najboljšega pretoka plinov ter zagotavljata povečanje zmogljivosti (moč motorja se poveča za 6,8 kW pri 6.150 vrt/min, navor pa za 8,8 Nm pri 4.300 vrt/min). Akrapovičevi tehniki so izboljšali tudi zvok, edinstveni zunanji zvok je zdaj višji in pri visokih vrtljajih poskrbi za pristen dirkaški občutek. Jasen in izrazit prehod med zaprtostjo in odprtostjo ventilov, ki nekoliko poveča glasnost notranjega zvoka, izboljšuje čutno dojemanje sistema. Sistem linije Evolution je z ventiloma v zaprtem položaju idealen za vsakodnevno uporabo, saj M2 pri nižjih vrtljajih deluje nežno in prefinjeno, hkrati pa da slutiti pravi potencial sistema ter ob višjih vrtljajih in odprtju ventilov, katerih ohišji sta izdelani v lastni Akrapovičevi livarni titana, postreže z dirkaškim zvokom, ki vas bo popolnoma zasvojil. Zvok tega vrhunskega izpušnega sistema lahko še dodatno uravnavate z Akrapovičevim Sound Kitom, ki je na voljo kot dodatna oprema. S to možnostjo, ki jo je zelo preprosto namestiti, lahko uravnavate glasnost izpušnega sistema. To omogoča poseben program za upravljanje ventilov (v tihem in glasnem načinu), ki se razlikuje od standardne različice in regulira ventila glede na število vrtljajev, prestavo in izbrani način vožnje.

Zmogljivost lahko še povečate z izhodno cevjo, ki je na voljo kot dodatna oprema in je na prodaj s katalizatorjem ali brez njega. Cev je izdelana iz visokokakovostnega nerjavnega jekla in opremljena s športnim katalizatorjem. Pri tej zmogljivostni nadgradnji (moč motorja se poveča za 9,6 kW pri 6.200 vrt/min, navor pa za 21,7 Nm pri 4.300 vrt/min) niso potrebne dodatne nastavitve elektronske krmilne enote (ECU), produkt pa je zasnovan v skladu s predpisi standarda ECE, rezultat je celovit izpušni sistem, homologiran z oznako ECE. Visokopretočna izhodna cev ustvarja močan zvok, ki daje pristne dirkaške občutke pri visokih vrtljajih, zaradi česar je pretikanje ob polni obremenitvi neverjetno doživetje, brez neželenega hrupa, zato je ta izhodna cev primerna tudi za vsakodnevno rabo. Naslednja možnost na spisku dodatne opreme je izhodna cev iz nerjavnega jekla brez katalizatorja. Ta zagotavlja največjo optimizacijo zvoka in še dodatno povečuje zmogljivost M2. Ker je bila zasnovana predvsem za rabo na stezi, je pri namestitvi na linijo Evolution potrebna sprememba nastavitev elektronske krmilne enote (ECU).

Štirje zaključki iz ogljikovih vlaken obogatijo zadek M2, kar še dodatno poudarja popolno oblikovanje izpušnega sistema in izpostavlja njegov športni potencial. Prefinjeno oblikovani izhodi z ročno izdelanimi deli iz ogljikovih vlaken s svojim videzom zbujajo občutek, da se s tem M2 ne gre šaliti. Če želite videz sistema še izpopolniti, to lahko dosežete z dodatno opremo, ki prvič vključuje tudi Akrapovičeva ohišja stranskih ogledal.

Akrapovic_High_Gloss_Mirror_Cap_for_BMW_M2

Ti originalni izdelki, ročno izdelani iz ogljikovih vlaken, so na voljo brez sijaja ali z visokim sijajem, zasnovani za poudarjanje športnih linij modela M2 in dopolnjevanje drugih Akrapovičevih elementov. Kot dopolnitev k ohišjem ogledal je v okviru dodatne opreme na voljo difuzor iz ogljikovih vlaken, in sicer v izvedbi z visokim sijajem ali brez sijaja. Oblikovno se popolnoma razlikuje od različice, ki je del standardne opreme vozila, in daje zadku modela M2 bolj agresiven in športen videz ter hkrati v celoti razkriva atribute zaključkov izpušnega sistema. Vsi ti izdelki, ki so ročno izdelani v tovarni Akrapovič, sestavljajo vrhunski paket opreme za BMW M2, s katero boste zagotovili, da bo vaš avtomobil še bolj izstopal iz množice. Tokrat pri podjetju Akrapovič prvič ponujajo difuzor iz ogljikovih vlaken v obeh izvedbah, brez sijaja ali z visokim sijajem, ter poudarjajo pomembnost teh izdelkov.