Akrapovič predstavil športni izpušni sistem za McLaren 650S

Zanimivosti

Podjetje Akrapovič je svoje tehnološko znanje in izkušnje tokrat uporabilo za izdelavo novega visokotehnološkega izpušnega sistema iz linije Slip-On za najnovejši superavto znamke McLaren. McLaren 650S in 650S Spider poganja 3,8-litrski osemvaljnik z dvema turbo puhaloma. Gre za enega najboljših superavtov na svetu, ki bo z novim Akrapovičevim izpušnim sistemom postal še boljši in privlačnejši. […]

Podjetje Akrapovič je svoje tehnološko znanje in izkušnje tokrat uporabilo za izdelavo novega visokotehnološkega izpušnega sistema iz linije Slip-On za najnovejši superavto znamke McLaren.

McLaren 650S in 650S Spider poganja 3,8-litrski osemvaljnik z dvema turbo puhaloma. Gre za enega najboljših superavtov na svetu, ki bo z novim Akrapovičevim izpušnim sistemom postal še boljši in privlačnejši.

Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On je v celoti izdelan iz posebno trpežne titanove zlitine, odporne proti visokim temperaturam, razvit pa je bil z namenom, da 650S zares do konca razvije svoje prave športne zmogljivosti. Oblikovan je tako, da poveča navor in moč motorja. Poleg tega so Akrapovičevi inženirji svoje tehnično znanje uporabili za to, da so zmanjšali težo (izpušni sistem iz linije Slip-On je za več kot 5 kg lažji) in znižali center težnosti, kar izboljša vodljivost in nadzor tega enkratnega avtomobila.

akrapovic-mclaren

650S in 650S Spider, opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Slip-On, ima pri nižjih vrtljajih globlji zvok, ki nato z višjimi vrtljaji naraste do pravega dirkaškega tona, ki te naravnost zasvoji. Vsak element sistema je bil razvit v Akrapovičevi tovarni, zato da bi zagotovil najboljši možni zvok ter vse potrebno za prijetno in udobno vožnjo, vsem pravim avtomobilskim navdušencem pa omogočil, da uživajo v zvočni kulisi osemvaljnega motorja.

izpuhSistem ima poleg lepo oblikovanih cevi iz titana tudi izhode iz ogljikovih vlaken, ki bodo vsakogar prepričali, da ne gre za navadnega 650S. V kompletu dobite priročnik s podrobnimi in jasnimi navodili za namestitev, tako da lahko izpušni sistem iz linije Slip-On za 650S in 650S Spider namestite sami, lahko pa za to poskrbi tudi pooblaščeni prodajalec.

Osemvaljni motor daje športniku McLaren 650S in 650S Spider že tako in tako gromozansko moč in velik navor ter vozniku prinaša veliko užitka, toda Akrapovičev izpušni sistem vse to še izboljša.