Akrapovič poskrbel za »evolucijo« najnovejših Audijevih modelov

Poslovno

Podjetje Akrapovič je na trg poslalo najnovejše izpušne sisteme iz linije Evolution, med drugim tudi dva odlična sistema, oblikovana za Audijeva paradna modela linije RS. Akrapovičeva izpušna sistema iz linije Evolution sta odlična izbira za Audijeva osemvaljna športnika. Povečata njuno moč in navor, izboljšata njuno odzivnost in zmanjšata težo, saj sta lažja od serijskih. Vse […]

Podjetje Akrapovič je na trg poslalo najnovejše izpušne sisteme iz linije Evolution, med drugim tudi dva odlična sistema, oblikovana za Audijeva paradna modela linije RS.

Akrapovičeva izpušna sistema iz linije Evolution sta odlična izbira za Audijeva osemvaljna športnika. Povečata njuno moč in navor, izboljšata njuno odzivnost in zmanjšata težo, saj sta lažja od serijskih. Vse skupaj lepo dopolnjuje prijetno globok zvok, oblikovan posebej za ta dva modela RS.

Privlačna izpušna sistema iz titana (z izjemo kratkega sprednjega gibljivega dela iz nerjavnega jekla) oblikujejo in izdelujejo Akrapovičevi izkušeni in odlično usposobljeni zaposleni v prostorih podjetja v Sloveniji. Celotno podobo zaokrožujeta dva lepa okrogla izhoda iz ogljikovih vlaken, ki bosta poskrbela za to, da bosta Audija RS 6 Avant in RS 7 Sportback izstopala iz množice, in vsakogar prepričala, da se s tema avtomobiloma res ne gre šaliti.

akrapovich-audi

Najnovejša sistema imata dva zadnja dušilca in enega v osrednjem delu, ki vključuje posebne povezovalne križne cevi, ki dajejo več moči in zvoka. Sistema iz linije Evolution za Audi RS imata nameščene električne aktuatorje, ki spreminjajo položaj izpušnih ventilov glede na vozni program avtomobila in način vožnje. Pri nizkih vrtljajih se ventila zapreta, pri višji hitrosti in višjih vrtljajih pa se odpreta. Prav tako se odpreta, če je v avtomobilu izbran »dinamični« program vožnje ali če to sami tako nastavite.

V ospredju izpušnih sistemov iz linije Evolution za Audi RS je ponovno enkraten in globok Akrapovičev zvok, ki se pri višjih vrtljajih in večji hitrosti spremeni v »pokanje«. Ta v enaki meri navdušuje voznike, potnike in tudi zunanje občudovalce, pri čemer ne ustvarja nezaželenega motečega zvoka v kabini avtomobila.

Dodatne nastavitve elektronske krmilne enote niso potrebne (sistem deluje po načelu »vklopi in igraj«), priročna navodila, ki jih prejmete v kompletu, pa omogočajo hitro in preprosto namestitev. Nova sistema iz linije Evolution za Audi RS 6 Avant in RS 7 Sportback bosta tako še izboljšala zmogljivost, zvok in videz teh dveh že tako ali tako osupljivih avtomobilov.