Akrapovič daje avtomobilu Renault Mégane R.S. tisto nekaj več

Zanimivosti

Podjetje Akrapovič je svoji rastoči ponudbi izpušnih sistemov dodalo sistema za še en »hot hatch« avtomobil, francoski Renault Mégane R.S. Mégane R.S. je zabavna športna kombilimuzina, ki slovi po izjemno lahki vodljivosti in navitem turbomotorju, z dodanim Akrapovičem izpušnim sistemom pa postane še zmogljivejša. Lepo oblikovani sistem iz titana je za 4,1 kg lažji od […]

Podjetje Akrapovič je svoji rastoči ponudbi izpušnih sistemov dodalo sistema za še en »hot hatch« avtomobil, francoski Renault Mégane R.S.

Mégane R.S. je zabavna športna kombilimuzina, ki slovi po izjemno lahki vodljivosti in navitem turbomotorju, z dodanim Akrapovičem izpušnim sistemom pa postane še zmogljivejša. Lepo oblikovani sistem iz titana je za 4,1 kg lažji od serijskega (kar pomeni kar 35 % prihranka na teži) in še poveča moč že tako nabrušenega motorja, zaradi česar je ta še bolj učinkovit in odziven. Akrapovičevi strokovnjaki za zvok so poleg tega izboljšali zvok izpuha, ki tako rohni v globljih in bolj športnih tonih. Sistem ravno tako dobro deluje in zveni kot izgleda, za to se je treba zahvaliti predvsem kirurško natančno oblikovanemu karbonskemu izhodu, s katerim Mégane R.S., opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom, postane še večja atrakcija.

megane-rs-izpuh

Podjetje je za Mégane R.S. razvilo tudi sistem iz titana iz linije Slip-On, ki v primerjavi s serijskim sistemom izboljša moč in navor avtomobila, poleg tega pa je tudi lažji, kar izboljša vozne lastnosti avtomobila. Oblikovan je iz titana ter pomeni preprost prvi korak v predelavi avtomobila. Prav tako kot sistemi iz linije Evolution ne potrebuje dodatnih nastavitev elektronske krmilne enote (ECU) in deluje po načelu »vklopi in igraj«. Piko na i mu daje opazni karbonski izhod, sistem pa odlikuje tudi močnejši zvok, zaradi katerega je Mégane R.S. še prijetnejši za uho.