ADAC – nagrada 2013 za Volkswagen

Aktualno

Nemški avtomobilski klub ADAC je v Münchnu podelil nagrade “rumeni angel” za leto 2013. Žirijo je najbolj navdušil Volkswagen s svojim učinkovitim 3-valjnim motorjem na zemeljski plin, za katerega je prejel nagrado v kategoriji “inovativnost in okolje”. S tem je ponovil lanski uspeh. Leta 2012 je Volkswagen “rumenega angela” v tej kategoriji prejel za funkcijo večnaletnega zaviranja. […]

Nemški avtomobilski klub ADAC je v Münchnu podelil nagrade “rumeni angel” za leto 2013.

Žirijo je najbolj navdušil Volkswagen s svojim učinkovitim 3-valjnim motorjem na zemeljski plin, za katerega je prejel nagrado v kategoriji “inovativnost in okolje”. S tem je ponovil lanski uspeh. Leta 2012 je Volkswagen “rumenega angela” v tej kategoriji prejel za funkcijo večnaletnega zaviranja.

Vw up! svetovni avto leta 2012

Nagrado je v imenu družbe Volkswagen prevzel Hubert Waltl, ki je kot član uprave odgovoren za proizvodnjo in logistiko. Ob tej priložnosti je dejal: “Cilj družbe Volkswagen je, postati volumenski avtomobilski proizvajalec, ki ponuja najinovativnejše rešitve. Zato sem izjemno ponosen in vesel, da smo ‘rumenega angela’ osvojili prav v kategoriji ‘inovativnost in okolje’. Ta nagrada potrjuje, da smo na pravi poti.”

Volkswagen bo v okviru prizadevanj za globalno zmanjšanje emisij CO2 v prihodnje v svojo modelsko paleto vključeval vse več vozil z alternativnimi pogoni. Ponudbo bo najprej razširil z modelom eco-up!. Njegov 1,0-litrski 3-valjni motor, ki uporablja izključno zemeljski plin, razvije moč 50 kW (68 KM) pri 6.200 1/min, največji navor 90 Nm pa je na voljo pri 3.000 1/min. Volkswagen eco up! od 0 do 100 km/h pospeši v 15,3 sekundah in doseže največjo hitrost 165 km/h. Po novem evropskem voznem ciklusu znaša poraba goriva samo 2,9 kg zemeljskega plina na 100 km, kar ustreza emisiji 79 g CO2 na km. S takšno porabo in ob trenutnih cenah goriva je eco up! “3-evrski avto”. 

Novi kompaktni 1,0-litrski motor, ki je v celoti izdelan iz aluminija in ima po štiri ventile na valj, se lahko pohvali z majhno maso in majhnim trenjem. Vsi drsni ležaji imajo manjši premer. Vse gredi so zatesnjene navzven, in sicer z radialnimi tesnilnimi obročki z manjšim trenjem. Pogon ventilov aktivirajo valjčne nihajne ročice z manjšim tornim uporom. Odmikalne gredi poganja zobati jermen s protiprašno zaščito. Jermen ne zahteva vzdrževanja in zdrži celotno življenjsko dobo vozila.

Trgovci naročila za Volkswagen eco up! zbirajo že od novembra 2012, serijska proizvodnja pa je stekla decembra 2012.