911 speedster ima ročni menjanik, a stane skoraj 300 tisoč evrov

Aktualno

Porsche se od prejšnje generacije 911 poslavlja z zgodovinsko različico speedster, v katero je vgradil bestialen atmosferskim motor. Koncept speedster je bil tako toplo sprejet, da so se pri Porscheju odločili za maloserijsko proizvodnjo brezstrešnega dvosedežnika. Njegove poglavitne lastnosti so zelo purističen dizajn s športno tehnologijo, namenjeno tudi vsakdanji vožnji. Avto za uživanje, skratka. Speedster […]

Porsche se od prejšnje generacije 911 poslavlja z zgodovinsko različico speedster, v katero je vgradil bestialen atmosferskim motor.

Koncept speedster je bil tako toplo sprejet, da so se pri Porscheju odločili za maloserijsko proizvodnjo brezstrešnega dvosedežnika. Njegove poglavitne lastnosti so zelo purističen dizajn s športno tehnologijo, namenjeno tudi vsakdanji vožnji. Avto za uživanje, skratka.

Speedster temelji na modelu 911 R in 911 GT3. Iz slednjega si je sposodil tudi atmosfersko polnjeni bokser motor, ki zmore dosegati kar 375 kW (510 KM) moči, seveda pospremljenih z unikatno zvočno kuliso. Menjalnik je ročni, šeststopenjski. Pospešek do stotice je 4,0 sekunde, merilnik lahko pokaže do 310 km/h. Ogromno je detajlov, ki spominjajo na uspešno preteklost.

911 speedster je nekakšen most med novodobnim 911 in modelom 365, tistim, “s katerim se je vse začelo”. Izdelali bodo natanko 1948 primerkov speedsterja. Spomin na leto, “ko se je vse začelo.” 911 speedster ne bo poceni – v Nemčiji bo nov brez dodatkov vreden 269.274 evrov, v Sloveniji bi moral kupec zaradi davkov zanj bržkone plačati krepko prek 300 tisoč evrov. Ne pričakujte, da mu bo cena z leti kaj posebej padla.