8. srečanje lastnikov vozil Alfa Romeo

Aktualno

Klub lastnikov in ljubiteljev vozil Alfa Romeo Kraški gadje pripravlja 8. tradicionalno mednarodno srečanje vozil Alfa Romeo – Fešto Alfa Romeo.

Klub lastnikov in ljubiteljev vozil Alfa Romeo Kraški gadje pripravlja 8. tradicionalno mednarodno srečanje vozil Alfa Romeo – Fešto Alfa Romeo. Ena največjih tovrstnih prireditev v Evropi, s pestrim programom, razstavo starodobnikov ter turistično vožnjo vozil Alfa Romeo po Krasu, ki je od lanskega leta tudi uradno nosilec Guinnessovega rekorda v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo – 526.

Poteka na Gorjanskem na Krasu in vsako leto privabi mnogo obiskovalcev ter lastnikov vozil iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Švice, Francije, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

alfa romeo mito sbk 2013

Tudi letos so lastniki in ljubitelji vozil Alfa Romeo vabljeni na 8. tradicionalno mednarodno srečanje, ki bo 26. maja 2013 v Gorjanskem, z začetkom ob 10. uri. Udeleženci lanskoletne prireditve, ki so sodelovali pri postavitvi Guinnessovega rekorda, bodo lahko na letošnjem srečanju naročili tudi osebni Guinnessov certifikat.

Med najbolj privlačnimi deli prireditve sta  zagotovo turistična vožnja z vozili Alfa Romeo po Krasu, ter razstava starodobnih in dirkalnih vozil Alfa Romeo. 

Na prireditvenem prostoru v Gorjanskem pa bo tudi sicer ves dan potekal bogat zabavni program, med drugim bodo nastopili Slavko Ivančič, Miran Rudan, Prizma, Stanly Bakan in njegova skupina Bakan Rock Gang, Pihalni orkester Komen, Moški pevski zbor Vesna Križ, Marino PianoBar, Kraški pobalini,… Del programa je tudi blagoslov vozil.

Prireditev organizirajo člani kluba volontersko. Za vonj po Krasu pa bodo poskrbeli domačini s kraškimi dobrotami. Zaradi lažje organizacije udeležence prosijo, da svojo prijavo na 8. Fešto Alfa Romeo vsi posredujejo na: www.kraskigadje.si/prijava/.