7 proizvajalcev pri rešitvi za polnjenje električnih vozil

Aktualno

Zavedajoč se pomena enotnega mednarodnega pristopa pri hitrem polnjenju z enosmernim tokom, so se Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors (GM), Porsche in Volkswagen dogovorili, da bodo kot mednarodni standardiziran pristop za polnjenje električnih…

Zavedajoč se pomena enotnega mednarodnega pristopa pri hitrem polnjenju z enosmernim tokom, so se Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors (GM), Porsche in Volkswagen dogovorili, da bodo kot mednarodni standardiziran pristop za polnjenje električnih vozil v Evropi in ZDA uporabljali kombinirani sistem polnjenja. 

 
ECCD15CE-FBAB-11E0-B0C3-83A166B94067Kombinirani sistem vse scenarije za polnjenje združuje v eni vtičnici/priključku za polnjenje in uporablja enak način za komunikacijo med vozilom in polnilno postajo. To omogoča, da bodo lahko vozila znamk Audi, BMW, Daimler, Ford, GM, Porsche in Volkswagen uporabljala iste polnilne postaje.
 
Sedem avtomobilskih proizvajalcev je prepričanih, da je razvoj skupnega pristopa za polnjenje koristen za uporabnike, industrijo in ponudnike infrastrukture za polnjenje. Standardizacija bo zmanjšala zapletenost izdelave vozila za proizvajalce, pospešila vgradnjo mednarodnih skupnih sistemov in, kar je najpomembnejše, izboljšala izkušnjo voznikov električnih vozil.
 
Odobritev kombiniranega sistema polnjenja je temeljila na ocenah in analizah obstoječih strategij polnjenja, ergonomiji priključka in prednostih uporabnikov v ZDA in v Evropi. Usklajeni pristop – na obeh celinah in pri vseh proizvajalcih – bo zagotovil ogrodje za načrtovanje prihodnje infrastrukture in za komunikacijski protokol, ki bo pomagal pri vključitvi električnih vozil v pametna omrežja.
 
Sedem proizvajalcev avtomobilov se je dogovorilo, da bodo kot protokol za komunikacijo uporabljali HomePlug Green Phy. Ta pristop bo olajšal vključitev električnih vozil v prihodnje aplikacije pametnega omrežja.
 
Proizvajalci avtomobilov uvrščajo uspeh Nivoja 1 in Nivoja 2 (za polnjenje z 220 V v ZDA) med primere povečanja priljubljenosti električnih vozil in izboljšanja zadovoljstva uporabnikov zaradi standardizacije. Usklajena rešitev za polnjenje električnih vozil je združljiva tudi s prejšnjim standardom za priključke J1772 v ZDA. Združljivost s predhodnimi sistemi je bila dosežena tudi v Evropi, kjer sistem temelji na standardu IEC 62196 tip 2. Odobritev standarda J1772 je lastnikom električnih vozil zagotovila, da lahko polnijo svoja vozila na vseh polnilnih postajah Nivoja 2. Pred standardizacijo lastniki električnih vozil niso vedeli, ali je priključek za polnjenje združljiv z njihovim vozilom.