50 milijonov motorjev iz Salzgitterja

Aktualno

Volkswagnova tovarna motorjev v Salzgittru spada med največje tovarne motorjev na svetu. Na površini 2.800.000 kvadratnih metrov dnevno izdelajo okrog 7.000 bencinskih in dizelskih motorjev v več kot 370 različicah.

V Volkswagnovi tovarni v Salzgittru so izdelali že 50-milijonti motor.
 

Prof. Werner Neubauer, član uprave znamke Volkswagen za poslovno področje komponent, je ob tej priložnosti v Salzgittru skupaj z vodjo tovarne, Falkom Rudolphom, pozdravil predsednika spodnje saške vlade, Davida McAllisterja. Jubilejni motor je TDI serije EA 288 iz ‘dizelskega modularnega sistema’, ki se bo v prihodnje vgrajeval v vozila več koncernskih znamk.

B156217C-3A38-11E1-AB15-898366B94067

“Tovarna Salzgitter si je kot kompetenčni center za motorne tehnologije na ravni koncerna ustvarila izvrsten sloves. V imenu Volkswagnove uprave ob tem jubileju čestitamo vsem zaposlenim v tovarni Salzgitter. Tudi v prihodnje računamo na najsodobnejše motorje iz Salzgittra. Zato bomo do leta 2016 v tukajšnjo tovarno in inovativne tehnologije investirali 820 milijonov evrov,” je povedal prof. Neubauer.
 
Skupno število 50 milijonov izdelanih motorjev je impresiven podatek, ki priča o kapacitetah tovarne in o motiviranosti zaposlenih,” je povedal predsednik vlade. “Tudi zato je Volkswagnov nadzorni svet septembra 2011 odločil, da bodo do leta 2016 v tovarno Salzgitter investirali 820 milijonov evrov,” je še dodal David McAllister.
 
Andreas Blechner, predsednik delavskega sveta v Salzgittru: “Vsak od teh 50 milijonov motorjev je prispeval k ohranjanju delovnih mest na tej lokaciji. Zagon proizvodnje kar dveh novih generacij motorjev v letošnjem letu kaže, kako visoko je zaupanje uprave v delovno silo v Salzgittru.”
 
Novo generacijo modularnih motorjev TDI iz ‘dizelskega modularnega sistema’ zaznamujeta učinkovitost in prijaznost do okolja. V primerjavi s prejšnjo serijo so se emisije zmanjšale za do 45 odstotkov, hkrati se je moč  izboljšala za do 16 odstotkov, navor pa se je povečal za do 26 odstotkov.
 
Volkswagnova tovarna motorjev v Salzgittru spada med največje tovarne motorjev na svetu. Na površini 2.800.000 kvadratnih metrov dnevno izdelajo okrog 7.000 bencinskih in dizelskih motorjev v več kot 370 različicah. 3- do 16-valjni motorji se vgrajujejo v številne modele znamke Volkswagen, kot so Golf, Touran, Passat, Polo in CC ter v Volkswagnova gospodarska vozila in v vozila znamk SEAT in Škoda. V Salzgittru izdelujejo tudi motorje za vrhunske modele Volkswagen Phaeton in Touareg, Audi A8, Porsche Cayenne in Bugatti Veyron, proizvajajo pa tudi motorne dele za druge koncernske tovarne ter industrijske motorje in agregate za čolne. Od leta 2009 izdelujejo tu tudi naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije. Volkswagnova tovarna v Salzgittru ima trenutno okrog 6000 zaposlenih.