50 leto po zgodovinski zmagi sprejet nastop štirih Fordovih dirkalnikov na dirki v Le Mansu

Aktualno, Avtomobilizem, KHD, Šport

Petdeset let po Fordovi sijajni trojni zmagi na dirki v Le Mansu se bodo vsi štirje dirkalniki Ford GT ekipe Ford Chip Ganassi Racing pomerili v razredu GTE Pro na eni najbolj slavnih dirk na svetu, ki bo potekala 18. in 19. junija. Dirkalnik Ford GT temelji na povsem novem superšportniku Ford GT, najzmogljivejšem modelu […]

Petdeset let po Fordovi sijajni trojni zmagi na dirki v Le Mansu se bodo vsi štirje dirkalniki Ford GT ekipe Ford Chip Ganassi Racing pomerili v razredu GTE Pro na eni najbolj slavnih dirk na svetu, ki bo potekala 18. in 19. junija.

Ford-GT-racecar-numbers

Dirkalnik Ford GT temelji na povsem novem superšportniku Ford GT, najzmogljivejšem modelu Fordovega športnega oddelka. Z vrhunsko aerodinamiko, lahko konstrukcijo iz ogljikovih vlaken ter zmogljivim in učinkovitim Fordovim motorjem EcoBoost je Ford GT izdelan za enakovredno borbo s tekmeci v razredu GT, v katerem se bodo za zmago v vrhunski vzdržljivostni bitki pomerili tudi Ferrari, Corvette, Porsche in Aston Martin.

“Zelo me veseli, da se bomo dirke v Le Mansu udeležili z vsemi štirimi Fordi GT-ji,” je povedal Chip Ganassi, lastnik ekipe Ford Chip Ganassi Racing. “Čaka nas izjemen izziv, a nas obenem navdaja vznemirljivo pričakovanje. Odlično smo pripravljeni in komaj čakamo, da se naši Fordi GT-ji poženejo po stezi in pokažejo, kaj vse zmorejo.”

2016 World Endurance Championship. Banbury, England Ford GT Launch. 5th January 2016. Photo: Drew Gibson.

Dirkalnika ekipe Ford Chip Ganassi Racing, ki v svetovnem prvenstvu FIA World Endurance nastopata s številkama 66 in 67, bosta številki ohranila tudi v Le Mansu. Forda GT-ja, ki tekmujeta v prvenstvu IMSA WeatherTechSportsCar, bosta samo za Le Mans opremljena z novima številkama: številko 66 bo na dirkalniku nadomestila številka 68, 67 pa 69.

Posadki dirkalnikov v prvenstvu WEC bosta predstavljeni pozneje skupaj z imeni voznikov vseh štirih Fordov GT-jev v Le Mansu.