5 zvezdic za novega Kia Sportaga in Optimo

Zanimivosti

Nova Kia Optima in Sportage sta prejela po 5 zvezdic za varnost pri trkih, ki so jih nedavno izvedli pri neodvisnem evropskem avtomobilskem združenju Euro NCAP. Tako Optima kot Sportage sta se odlično izkazala pri zaščiti odraslih (89 % in 90 % vseh možnih točk) ter pri zaščiti otrok (86 % in 83 %). Optima […]

Nova Kia Optima in Sportage sta prejela po 5 zvezdic za varnost pri trkih, ki so jih nedavno izvedli pri neodvisnem evropskem avtomobilskem združenju Euro NCAP.

Tako Optima kot Sportage sta se odlično izkazala pri zaščiti odraslih (89 % in 90 % vseh možnih točk) ter pri zaščiti otrok (86 % in 83 %).

Optima je bila še posebej pohvaljena zaradi svoje zmožnosti nudenja visoke stopnje varnosti za vse potnike pri čelnem preizkusnem trčenju ter tudi v primeru bočnega trčenja z oviro, ne glede na velikost potnikov ali na to kje v vozilu sedijo. Sportage, Kiin najbolje prodajan evropski model se je prav tako izkazal zaradi svojega varovanja potnikov različnih velikosti  v vseh sedežih, še posebej pri bočnem trku.

Kia_Sportage_test_trka

Pri svojih prizadevanjih, da vsem potnikom omogoči najboljšo možno varnost, Kia v svojih modelih ponuja številne aktivne varnostne tehnologije. Zato ne preseneča, da sta oba modela dosegla 71% vseh možnih točk v kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov, kar je eden najpomembnejših delov neodvisnih Euro NCAP preizkusnih trkov.

Kia_Optima_2015_test_trka

Visokotehnološki aktivni varnostni pripomočki

Nova Optima in Sportage sta ena tehnično najbolj naprednih modelov, ki jih je Kia kdajkoli naredila, ter ponujata širok nabor aktivnih varnostnih tehnologij, ki pomagajo vozniku pri izogibanju trka ali blaženju posledic le-tega.

Serijski pomožni stabilnostni sistem VSM (Vehicle Stability Management) v obeh vozilih zagotavlja stabilnost v različnih voznih pogojih, zlasti pri zaviranju v ovinku, saj sistem deluje v povezavi s stabilnostnim sistemom ESC in električnim servovolanom. VSM in ESC se aktivirata takoj, ko tipala v vozilu zaznajo izgubo oprijema, ter tako pomagata vozniku pri ohranjanju stabilnosti vozila.

Oba modela imata na voljo številne opcijske varnostne pripomočke, ki vključujejo:
•    Samodejno zaviranje v sili AEB (Autonomous Emergency Braking), ki uporablja radar dolgega dosega, s pomočjo katerega zaznava morebitne trke z drugimi vozili ali pešci in pomaga ustaviti vozilo
•    Sistem opozarjanja pri nenadni menjavi voznega pasu LKAS (Lane Keeping Assist System), ki zaznava položaj vozila v primerjavi z linijami pasu in samodejno popravlja vozilo, če zazna drsenje vozila brez uporabe smerokazov
•    Sistem samodejnega vklapljanja dolgih in kratkih luči HBA (High Beam Assist), ki samodejno prilagaja jakost osvetlitve žarometov glede na druga vozila v prometu in razmere na cesti
•    Sistem opozarjanja na hitrostne omejitve SLIF (Speed Limit Information Function), ki s svojimi kamerami zaznava obcestne hitrostne znake in na merilniku vozniku prikazuje hitrostne omejitve
•    Sistem zaznave mrtvega kota BSD (Blind Spot Detection), ki z vizualnim opozorilom v stranskem ogledalu voznika opozarja na drugo vozilo v voznikovem mrtvem kotu
•    Sistem RCTA (Rear Cross Traffic Alert)), ki pri vzvratni vožnji na parkiriščih opozarja na prihajajoča vozila.

Nova Optima je lahko opremlejna tudi z naprednim radarskim tempomatom, ki samodejno prilagaja hitrost vozila in s tem ohranja varno razdaljo do spredaj vozečega se vozila.

Trdnejša zasnova karoserije zagotavlja večjo pasivno varnost

Ogrodje Optime in Sportaga je občutno trdnejše kot pri njunih predhodnikih, predvsem zaradi bolj razširjene uporabe močnejšega naprednega jekla z višjo trdnostjo (AHSS – Advanced High Strength Steel).

50 % karoserije nove Optime je narejene iz AHSS jekla, kar predstavlja 150-odstotno povečanje v primerjavi s predhodnikom (20 %) in kar 450-odstotno povečanje vsote uporabljenih strukturnih veziv. Rezultat je za kar 50 % boljša vzvojna togost v primerjavi s predhodnikom, medtem ko je sama karoserija lažja za 8,6 kg. Sportage se lahko pohvali s še bolj obsežno uporabo AHSS jekla, ki je z 18 % karoserije pri 3. generaciji modela narasla na 51 % pri 4. generaciji Sportaga. Z občutno ojačitvijo ogrodja novega Sportaga se je vzvojna togost izboljšala za 39 % v primerjavi s prejšnjim modelom.

Pasivna varnost je nadalje zagotovljena s serijskimi varnostnimi zračnimi blazinami in prav tako serijskim ISOFIX sidriščem otroškega sedeža v drugi sedežni vrsti, ki varuje mlajše potnike.

Nova Optima, ki jo za evropska tržišča proizvajajo v korejskem Hwasungu, k nam prihaja marca. Novi Sportage, ki ga proizvajajo v slovaški Žilini zapelje na evropske ceste nekoliko kasneje, konec marca ali v začetku aprila.