Luka: 5 avtomobilov, ki so me v letu 2016 najbolj navdušili

Blog, Top

Leto 2016 je prineslo nekaj novosti, ki smo se jih ljubitelji avtomobilizma zelo razveselili.

Leto 2016 je prineslo nekaj novosti, ki smo se jih ljubitelji avtomobilizma zelo razveselili. Tudi sam sem z zanimanjem opazoval “comeback” Alfe Romea, opravičevanje Volkswagna za rušilno afero Dieselgate, pa nadaljevanje uveljavljanja vozil z električnim pogonom in avtonomijo, ki bodo nedvomno ključno zaznamovala že prihodnje leto. Upam, da bom na svoj seznam leta 2017 dodal tudi kakšno izmed njih. A letos sem izmed avtomobilov, ki sem jih utegnil preizkusiti, po “tehtnem” premisleku 🙂 izbral naslednjo peterico:

5. mesto: Opel Astra Sportstourer

Če bi izbiral le po popolnoma objektivnih kriterijih, bi ta avtomobil zasedal vrh lestvice. Ampak, ker se bom tokrat skušal požvižgati na objektivnost, sem si privoščil (resda s težkim srcem), da ga uvrstim za “zgolj” peto mesto. Dejstvo je, da nova Astra predstavlja tako vrhunskega “all-rounderja” za sprejemljivo ceno, da se mu le stežka približa kakšen konkurent. Super kvaliteta, super tehnologija, super materiali in občutek za volanom. Avtomobil mi je v tednu uporabe močno prirasel k srcu. Če bi v tem trenutku izbiral družinskega karavana, ne bi okleval.

4. mesto: Renault Clio R.S. Trophy

Renault Clio R.S. EDC 220 Trophy

Prava petarda na štirih kolesih. Pravzaprav drugače niti ne more biti, če na boku (pa tudi na prednji maski, pa pragovih, pa volanu in platiščih … uh …) opazimo oznako “R.S.”. Vse, kar pride s francoskega športnega oddelka, je za svoj namen vrhunsko. Moram dodati, da sem letos uspel dodobra stestirati tudi močnejšega brata Meganea R.S.. Tudi ta bi si ob Cliu zaslužil uvrstitev na lestvico, a če moram nanjo umestiti enega izmed njiju, se bom odločil za manjšega. Glavni razlog pa so številne kritike na njegovo “običajno” R.S. izvedbo. No, vse hibe, ki so kravžljale živce “petrolheadom” (predvsem menjalnik), so v “Trophyju” stvar preteklosti. Braaaaaap, pok, braaaaaap, pok … To je ultimativno “track day orožje”!

3. mesto: Dacia Duster

Avtomobil, ki je poskrbel, da sem postal najbrž največji fan Dacie v Sloveniji. Filozofijo (v originalu) Romunske znamke naravnost obožujem, ker so v njej pristni. Avtomobil je uporaben, enostaven in dostopen. In ko tovrsten avtomobil nekoliko nadgradiš – na primer s štirikolesnim pogonom – dobiš Dacio Dusterja, ki za zelo (zelo, zelo) nizko ceno “fun factor” dvigne v nebo. Nikoli še nisem bil tako ponosen na blaten avtomobil. Naravnost v center mesta sem ga odpeljal. Naj vsi vidijo, da je bil današnji dan fantastičen!

2. mesto: Alfa Romeo Giulia QV

Končno spet prava Alfa! Kar kocine mi gredo pokonci, ko zapišem tale stavek. To je prava avtomobilska perfekcija s pridihom italijanske romantike, za volan katere še tako izkušen voznik sede s strahospoštovanjem. Mislim, da bodo dodatne besede o tem avtomobilu skorajda odveč. Tudi zato, ker se je o njem v letu 2016 prelilo na hektolitre črnila. Se sprašujete zakaj ta avtomobil ni na prvem mestu? Jaz na žalost poznam kar nekaj razlogov – natančno 80.000, če ne celo kakšnega več.

1. mesto: Mazda MX-5

A se kdo spominja, da sem že v testu zapisal, da gre za najboljši avtomobil na svetu? Ne, svojih besed ne bom vzel nazaj, četudi vztrajate. Droben Mazdin roadster je tisto pravo, kar za še sprejemljivo vsoto denarja vozniku ponudi pristne vozniške užitke. Izjemna vodljivost avtomobila, združena s fantastičnim občutkom za volanom. Pa veter v laseh! Pozabite superšportnike … Omislite si Miato in za razliko v ceni še vilo v Portorožu. 😉

Težko mi je pri srcu, ko takole tipkam slovo od leta 2016, saj mi je prineslo neverjeten zalogaj nepozabnih trenutkov. Čeprav je avtomobil sam po sebi le stvar, mu ljudje, ki vanj zlijejo svoje emocije in strast, vdahnejo dušo. Zgodbe, ki jih ljudje pišemo zahvaljujoč mobilnosti, katero omogočajo avtomobili, so neprecenljive vrednosti in ena izmed neizpodbitnih vrednot našega časa. Čeprav se avtomobilska industrija nahaja pred revolucijo, ki bo popolnoma spremenila pojmovanje ljudi o avtomobilih, bodo naše zgodbe ostale. Hvala avtofriki! Naj jih piše tudi leto 2017 … 🙂