Grossi in Kavčič Topmotors Racingu v Velenju privozila 2. mesto

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Za nami je tudi prvi rally za državno prvenstvo, 31. Fuchs Rally Velenje. V petek je bilo na sporedu 5 hitrostnih preizkušenj, ki so potekale v spremenljivem vremenu. Tako sta posadki Topmotors Racinga začeli dokaj previdno. Posadka Grossi-Kavčič je bila boj za vrh divizije 1, medtem ko sta Kovač in Uljančič po prvem dnevu zasedla […]

Za nami je tudi prvi rally za državno prvenstvo, 31. Fuchs Rally Velenje. V petek je bilo na sporedu 5 hitrostnih preizkušenj, ki so potekale v spremenljivem vremenu.

Tako sta posadki Topmotors Racinga začeli dokaj previdno. Posadka Grossi-Kavčič je bila boj za vrh divizije 1, medtem ko sta Kovač in Uljančič po prvem dnevu zasedla 3. mesto v Yugo pokalu.

Rally Velenje 16-2

V soboto sta Grossi in Kavčič začela z zmago na prvem jutranjem “brzincu” in tako nakazala, da želita na vrh v svoji diviziji. Žal je morala zaradi tehničnih težav na drugi sobotni preizkušnji odstopiti posadka Kovač-Uljančič.

Grossi in Kavčič sta s svojim Citroenom AX GTI, stopnjevala svoj ritem in na HP8 Vinska Gora prehitela konkurenta ter tako napredovala na skupno 2. mesto v diviziji. Z nadzorovano hitrostjo sta prišla do konca rallyja in ohranila svoj položaj.
 S tem sta ponovno dokazala svojo hitrost in ponovno stala na zmagovalnem odru, tokrat sta odnesla 2. mesto v diviziji 1 ter 9. mesto skupno v državnem prvenstvu.