GHD Gorjanci 2014: Zmaga za Grudnika

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Gorska hitrostna dirka Gorjanci 2014, ki se je odvijala pretekli vikend, je prinesla novo zmago za Mateja Grudnika v FIA Evropskem pokalu in zmago v državnem pokalu Slovenije. Ob lepem in toplem sončnem vremenu, se je pretekli vikend odvijala tradicionalna gorsko-hitrostna dirka Gorjanci, katero si vsako leto ogleda ogromno število gledalcev, ki dirki dodajo izjemno […]

Gorska hitrostna dirka Gorjanci 2014, ki se je odvijala pretekli vikend, je prinesla novo zmago za Mateja Grudnika v FIA Evropskem pokalu in zmago v državnem pokalu Slovenije.

Ob lepem in toplem sončnem vremenu, se je pretekli vikend odvijala tradicionalna gorsko-hitrostna dirka Gorjanci, katero si vsako leto ogleda ogromno število gledalcev, ki dirki dodajo izjemno vzdušje. Ob dobri organizaciji in podpori tovarne Revoz, je na dirki nastopilo kar 116 dirkačev iz 7 držav, kar je največ v zgodovini te gorske dirke. Tudi letos je na dirki nastopila ekipa V-Racinga z ‘Revozovcem’ Matejem Grudnikom na čelu.

Grudnik se na GHD Gorjanci veno zelo dobro znajde

Grudnik na GHD Gorjanci že tradicionalno dosega odlične rezultate

Dirka se za Mateja ni začela najbolje. Že na prvem sobotnem treningu je po napaki na zaviranju v Koroški vasi močno zadel v ograjo in poškodoval svoj dirkalnik. Na srečo, jo je ograja v tem primeru odnesla slabše, dirkalnik pa je začasno že bil popravljen do naslednje vožnje, v celoti pa do prve nedeljske tekmovalne vožnje.

Po izredno borbenih vožnjah in zelo tesnih rezultatih, je Grudniku uspelo zmagati v FIA Evropskem pokalu A-2000 ccm ter v Slovenskem pokalnem prvenstvu v diviziji 3. Poleg tega je osvojil še 2. mesto v generalni razvrstitvi FIA Evropskega pokala v skupini A ter 3. mesto v generalni razvrstitvi Slovenskega državnega prvenstva.

»Obe zmagi in obe generalni uvrstitvi na stopničke je res vrhunski rezultat. Kot vsako leto me pa vedno znova presenetijo navijači, ki res pričarajo vzdušje kot nikjer drugje. Na sobotnem treningu je na žalost malo zatajil dirkač, a na srečo se je izteklo vse tako kot treba. Veliko pohval gre tudi organizatorju za zelo uspešno izvedeno dirko in seveda opravičilo zaradi problemov, ki sem jim nakopal zaradi podrte ograje (hehe).«