Menedžerski avto leta 2014

Aktualno, Novosti

Dinamika, udobje, učinkovitost, estetika in skrajna mera inovacij za več užitka v vožnji – BMW serije 5 prinaša s seboj vse, kar predstavlja uspešnico v premijskem segmentu zgornjega srednjega razreda. BMW serije 5 je prepričal bralce, novinarje ter devetčlansko žirijo slovenskih menedžerjev, ki so mu podelili največje možno število glasov in se tako povzpel na […]

Dinamika, udobje, učinkovitost, estetika in skrajna mera inovacij za več užitka v vožnji – BMW serije 5 prinaša s seboj vse, kar predstavlja uspešnico v premijskem segmentu zgornjega srednjega razreda. BMW serije 5 je prepričal bralce, novinarje ter devetčlansko žirijo slovenskih menedžerjev, ki so mu podelili največje možno število glasov in se tako povzpel na prestol med najbolj imenitnimi menedžerskimi avtomobili.

Točke so podeljevali bralci časopisa Finance, novinarji in tudi devet uglednih menedžerjev, ki so konec aprila preizkusili vseh pet vozil v kategoriji.

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet, je ob razglasitvi zmagovalca za Managerski avto leta 2014 povedal: »Uspeh BMW serije 5 se skriva v inovativnosti, luksuznem udobju in športni eleganci, kar odlično pooseblja značaj BMW.  Ponosni smo, da je BMW serije 5 ponovil uspeh serije 7, ki je lansko leto ravno tako zmagala v kategoriji za Managerski avto leta.«

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet

Izbor BMW serije 5 za Managerski avto leta so pri Financah utemeljili takole: »BMW serije 5 je ena najbolj zaželenih in dinamičnih limuzin tega razreda. Ko ga preizkusiš, pa čeprav z dvolitrskim dizlom pod pokrovom, hitro postane jasno, zakaj si je pridobil takšen ugled. BMW serije 5 je hiter in varčen, udoben in športen, uživaški in umirjen hkrati. Avto, ki zna vse in za to zahteva tudi višjo, a ne previsoko ceno.« BMW serije 5 predstavlja popolno simbiozo estetske oblike in dinamičnih voznih lastnosti. Brezhibna oblika, najkakovostnejši materiali, kvalitetna izdelava in izjemna praktičnost pa označujejo zunanjost in notranjost BMW serije 5. Vozilo izpolnjuje najvišje standarde inovativne tehnologije ter postavlja standarde na področju zmogljivosti in učinkovitosti s številnimi inovativnimi tehnološkimi novostmi ter različicami motorjev, ki jih odlikuje izjemna varčnost in nizke vrednosti emisij. BMW serije 5 je na voljo tudi z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Poslovni avto leta je izbor, ki ga že deveto leto zapored organizira časopis Finance. Sklepni dogodek je zaokrožil dolgo obdobje preizkušanja in ocenjevanja okoli 60 avtomobilov izbora PAL ter izbor finalistov, pri katerem so upoštevali kriterije udobja, prostornosti, tehnike, varnosti, voznih lastnosti, cene in stroškov lastništva.