300.000 naročil za Opel Mokko

Zanimivosti

V dveh letih od prihoda modela Mokka na trg je bilo za sub-kompaktni SUV zabeleženih že 300.000 naročil. Povpraševanje se še posebej krepi zadnje čase, saj je v zadnjih sedmih mesecih namreč naročenih kar 100.000 Mokk. Avgusta je bila tako Mokka najbolje prodajan avtomobil segmenta v vsej Evropi. Za Corso in Astro je Mokka trenutno tretji najbolje prodajan […]

V dveh letih od prihoda modela Mokka na trg je bilo za sub-kompaktni SUV zabeleženih že 300.000 naročil. Povpraševanje se še posebej krepi zadnje čase, saj je v zadnjih sedmih mesecih namreč naročenih kar 100.000 Mokk. Avgusta je bila tako Mokka najbolje prodajan avtomobil segmenta v vsej Evropi. Za Corso in Astro je Mokka trenutno tretji najbolje prodajan Opel in se po obsegu prodaje uvršča pred Insignio in Zafiro.

 Pomembnost Mokke krepi tudi dejstvo, da je segment sub-kompaktnih SUV najhitreje rastoč segment celotnega avtomobilskega trga. V primerjavi z lani, se je njegov obseg skorajda podvojil. Na celotnem evropskem trgu je tržni delež Mokke od januarja do konca avgusta letos znašal 14 odstotkov, s čemer je po prodajni uspešnosti na tretjem mestu.

opel-mokka

Uglajenost najvišje stopnje: novi motor 1.6 CDTI

Od začetka leta 2015 bo na voljo tudi z motorjem 1.6 CDTI največje moči 100 kW/136 KM. Štirivaljnik bo v Mokki zamenjal sedanji 1,7-litrski motor. V primerjavi z njim doseže, kljub manjši delovni prostornini in manjši porabi goriva, za šest KM večjo moč in za 20 Nm večji navor. S prepoznavno živahnostjo je motor 1.6 CDTI del nove družine Oplovih dizelskih motorjev izdelanih v celoti iz aluminija. Z največjim navorom 320 Nm zagotovi avtomobilu pospeške od nič do 100 km/h v 9,9 s in največjo hitrost 191 km/h. Podatki zgovorno pričajo o veliki dinamiki avtomobila in veliki ravni užitka v vožnji. Ob zelo tihem in uglajenem delovanju je motor tudi izjemno gospodaren in spoštljiv do okolja. S serijskim sistemom Start/Stop porabi Mokka 1.6 CDTI v kombiniranem ciklu le 4,1 l/100 km in izpusti le 109 g CO2/km. Skorajda 0,5 l/100 km manj goriva in za 11 g/km manj CO2 v primerjavi z 1,7-litrskim motorjem.