30. zmaga z dirkalnikom Peugeot 208 in naslov državnih prvakov

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Minuli vikend je rally v Novi Gorici ekipi Roka Turka prinesel obilico razlogov za veselje – malce več kot 100 kilometrov hitrostnih preizkušenj, ob katerih se je zbralo ogromno število gledalcev in ustvarilo fantastično vzdušje, je bilo prizorišče letošnjega petega rallyja za državno prvenstvo. Kar 97 prijavljenih posadk in močna konkurenca je za Roka in […]

Minuli vikend je rally v Novi Gorici ekipi Roka Turka prinesel obilico razlogov za veselje – malce več kot 100 kilometrov hitrostnih preizkušenj, ob katerih se je zbralo ogromno število gledalcev in ustvarilo fantastično vzdušje, je bilo prizorišče letošnjega petega rallyja za državno prvenstvo.

Kar 97 prijavljenih posadk in močna konkurenca je za Roka in sovoznico Martino Lazar vsekakor pomenil velik izziv. Skupaj z uigrano ekipo OPV Racing Cars jim je uspel odličen rally in na cilju so se lahko veselili nove zmage!

Rok Turk

Rok Turk

“Od štarta naprej sva z Martino dirkala z visokim tempom in ga samo še stopnjevala vse do cilja! Visoko 3. mesto na rallyju z dirkalnikom razreda R2, 2. mesto v razvrstitvi za državno prvenstvo in zmaga v diviziji 2 je rezultat odličnega dela celotne ekipe.” Nova zmaga je bila obenem tudi že Rokova 30. zmaga z dirkalnikom Peugeot 208, z novo zmago v diviziji 2 pa sta si Rok in Martina že dva rallyja pred koncem sezone zagotovila tudi naslov državnih prvakov.