3 novi Dusterji za slovenske junake

Zanimivosti

Dacia, ena od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah čedalje bolj uveljavlja.

Dacia, ena od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja – gorskimi reševalci. Po odličnih rezultatih sodelovanja v preteklosti je Dacia tem junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo podarila tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

Luka: Kako je Duster upravičil svoje ime …

»V preteklih treh letih smo se z uporabo Dusterjev osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik in nadaljuje: »Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci tri lanskoletne Dacie odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo s tremi novimi Dusterji, ki  nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealna za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal (210 mm) in izjemni terenski koti, vstopni (29,3°) in sestopni (34,9°).

Nova tri vozila Dacia Duster bodo večinoma delovali v okviru Gorskih reševalnih služb Kamnik, Tržič in Tolmin; reševalna skupina Cerkno-Idrija, kjer bodo varovali planince in ostale obiskovalce gora nad Kamnikom, Tržičem in Tolmiskem.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj.