Karting: Markučičeva solidno v Italiji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Minuli konec tedna je v italijanski Pomposi potekala tradicionalna dirka Trofeo Mille Dollari. Tokrat tudi s slovensko udeležbo, saj je nastopila mlada obetavna kartistka Sara Markučič pod okriljem ekipe Lotus Racing Karts v kategoriji ROK Junior. V močni mednarodni konkurenci dvajsetih voznikov iz Italije, Poljske, Češke in Južne Afrike, si je Sara na kvalifikacijah privozila […]

Minuli konec tedna je v italijanski Pomposi potekala tradicionalna dirka Trofeo Mille Dollari.

Tokrat tudi s slovensko udeležbo, saj je nastopila mlada obetavna kartistka Sara Markučič pod okriljem ekipe Lotus Racing Karts v kategoriji ROK Junior.

foto: Lotus team, Moira Vandenberg

foto: Lotus team, Moira van den Berg

V močni mednarodni konkurenci dvajsetih voznikov iz Italije, Poljske, Češke in Južne Afrike, si je Sara na kvalifikacijah privozila 11. štartno pozicijo. Po odličnem štartu v polfinalni dirki se je že po nekaj krogih prebila na 6. mesto, v zadnjem krogu pa popustila pod pritiskom hitrejšega konkurenta in cilj prečkala na 7. mestu. Dobro štartno izhodišce za finalno dirko je vnovčila že v prvem krogu, ko se je borila za 5. mesto. Na dirki je dosegala dobre čase, v zadnjem krogu pa je z drznim prehitevanjem in kontaktu s konkurentom zapravila priložnost za odličen rezultat in na koncu zasedla obetavno 9. mesto. Njen moštveni kolega Nicolas van den Berg je ciljno črto prečkal na 11. mestu.

Naslednja priložnost za izboljšanje rezultata bo že prihodnji konec tedna na slovitem italijanskem kartodromu v Lonatu, ko bo na sporedu druga dirka spomladanskega pokala Trofeo Primavera. Na prvi dirki pred tremi tedni je na dirki zasedla 11. mesto, tokrat pa je njen cilj uvrstitev med šest najboljših.

Sara si na ta način nabira nove mednarodne izkušnje, ki ji bodo zagotovo koristile kot priprava na mladinsko evropsko in svetovno prvenstvo v kategoriji KF-Junior. V letošnji sezoni pa bo poleg izbranih dirk državnega prvenstva nastopala tudi v italijanskem prvenstvu kategorije ROK-Junior.